HNS prijavio Fifi miješanje politike u sport!

HNS prijavio Fifi miješanje politike u sport!

Damir Vrbanović otkrio je kako je HNS Fifi prijavio posljednje događaje miješanja politike u sport...

Damir Vrbanović/Foto: Gettyimages

Potaknuti posljednjim događajima u hrvatskom nogometu, a posljedično i odbijenicom za sastanak koju su promptno dobili od čelništva HNK Hajduka, HNS je krovnoj svjetskoj nogometnoj organizaciji prijavio – miješanje politike u sport.

“Živimo u ludim vremenima, u kojima je stvarno sve moguće. Zbog toga smo nadležne organe Fife izvijestili o svemu što se događa, jer radi se o grubom i nasilnom miješanju politike u unutrašnji ustroj institucije Saveza”, rekao je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović.

Vrbanović je prokomentirao i promjenu Zakona o sportu Udruge Naš Hajduk, koji je promptno ušao i u samborsku proceduru. “U ovome je trenu neprihvatljivo, neprimjereno i neukusno posezati za ishitrenim i histeričnim izmjenama Zakona jer tako odgovara nekoj interesnoj skupini. Jadna li je vlast koja donosi zakone mimo procedure. Protiv saborske rasprave je većina nacionalnih saveza, ali i Ministarstvo jer se u sustavu sporta derogiraju njegove ingerencije. Ministarstvo trenutačno i radi na izradi novog Zakona o sportu i HNS je u njegovu kreiranju potpuuno na dispoziciji.”

Vrbanović se posebno osvrnuo na Hajdukov nedavni potez i odbijanje sastanka s čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza. “Čitavo vrijeme slušamo kako HNS ignorira Hajduk i izbjegava konstruktivan dijalog. Imali smo najbolju namjeru i želju naći se s ljudima koji izravno utječu na upravljanje klubom i nismo tražili ničije ostavke, već smo se htjeli susresti za istim stolom”, kazao je.

“Svjesni smo ustroja Hajduka, nikoga nismo htjeli omalovažiti, no ne možemo opet na takav sastanak pozvati šest tisuća Hajdukovih dioničara. Klub je registriran kao tvrtka pa je u takvoj konstelaciji običaj razgovarati s osobama koje posjeduju najveći paket dionica te samim time i neposredno utječu na klupske odluke. Na sastanak smo pozvali čak i predsjednicu Nadzornog odbora Branku Ramljak, premda je spomenuta inzistirala na ostavkama čelnika Saveza.”

Novinare je zanimalo i hoće li se taj sastanak zapravo ikada održati? “Na to pitanje ne mogu odgovoriti. HNS je pokrenuo inicijativu i pružio ruku, istaknuli smo spremnost za dijalog, a i naglasili smo kako neke stvari iz prošlosti svakako nisu bile dobre. Hajduk je institucija hrvatskog nogometa i definitivno zaslužuje bolji tretman. Gradonačelnik Baldasar, kao i HNK Hajduk, nisu u svojim očitovanjima ponudili ama baš nikakvu alternativu, niti prijedlog sudionika sastanka. Poruka koju su poslali implicira da ih razgovor zapravo uopće ne zanima.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.