HNS se izborio za kockice, Hrvatska u prvom dresu otvara SP protiv Brazila

HNS se izborio za kockice, Hrvatska u prvom dresu otvara SP protiv Brazila

- Vjerujem da ste svjesni kako su naši 'kvadratići' poznati i prepoznatljivi u cijelom svijetu, rekao je Davor Šuker

Hrvatska reprezentacija odigrat će sve tri utakmice u skupini A Svjetskog prvenstva u svom prepoznatljivom dresu s crveno-bijelim kvadratićima.

Nakon što je FIFA inicijalno Hrvatskoj odredila pričuvni plavi dres za otvaranje Svjetskog prvenstva, diplomacija Hrvatskog nogometnog saveza uspjela se izboriti da u jednom od najgledanijih događaja 2014. godine Hrvatska nastupa u proslavljenom dresu sa šahovnicom.

U službenom dopisu glavnom tajniku Fife, Jérômeu Valckeu, predsjednik HNS-a Davor Šuker iznio je niz argumenata za promjenu odluke, naglasivši pritom sljedeće:

– Vjerujem da ste svjesni kako su naši ‘kvadratići’ poznati i prepoznatljivi u cijelom svijetu te bi nam puno značilo kada bismo u tako značajnoj utakmici mogli igrati u svojem prvom dresu.

Valcke je u telefonskom razgovoru potvrdio predsjedniku Šukeru kako je molba HNS-a uvažena te je Hrvatskoj odobreno zaigrati u prvoj garnituri u Sao Paulu 12. lipnja.

Pobjeda je to i za tehničkog partnera HNS-a, tvrtku Nike, koju će tako na otvaranju Svjetskog prvenstva predstavljati dva dresa koja su među najprepoznatljivijima na svijetu – žuti Brazila i crveno-bijeli Hrvatske.

Hrvatska će i u preostale dvije utakmice u skupini nastupati u “kvadratićima”, s tom razlikom da će protiv Kameruna imati plave čarape, a protiv Meksika bijele. Protivnici Hrvatske, Kamerun i Meksiko, nastupit će u svojim zelenim dresovima.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.