HNS-u 5.000 € kazne, Gračanovoj U-21 ostaju bodovi i prvo mjesto

HNS-u 5.000 € kazne, Gračanovoj U-21 ostaju bodovi i prvo mjesto

Uefa zbog "fiškalske" pogreške nije kaznila U-21 Hrvatsku

Foto: HNS/ Hrvatska U-21 reprezentacija

Disciplinska komisija Uefe danas je Hrvatski nogometni savez kaznila sa tek simboličnih 5.000 eura nakon prijave zbog tehničkog propusta na susretu između mladih reprezentacija Hrvatske i Estonije u Zaprešiću.

Selekcija izbornika Nenada Gračana tu je utakmicu dobila 2:1, ali je s klupe u igru mladih Vatrenih ušao Ivan Fiolić koji nije bio naveden u službenom zapisniku. Kako se (ne bez utemeljenosti) nagađalo da bi nas Uefa mogla “klepiti” i oduzimanjem bodova, ovo je zaista čista simbolika i ništa više od upozorenja da se sličan “šlamperaj” ne bi ponovio. Iz HNS-a vele kako su “proteklih dana bili u stalnoj komunikaciji s Uefom kojoj je dostavljeno temeljito objašnjenje situacije, a navedene argumente Disciplinska je komisija u cijelosti uvažila te je prihvaćen stav HNS-a kako se radi o tehničkom propustu manjeg značaja koji ne zahtijeva teže sankcije već simboličnu financijsku kaznu”.

Ovom blagom Uefinom odlukom naši su mladi nogometaši ostali vodeći u svojoj skupini kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

LJESTVICA

1. Hrvatska 7 +15 18
2. Švedska 5 +11 13
3. Španjolska 6 +8 13
4. Gruzija 7 0 9
5. Estonija 7 -14 4
6. San Marino 8 -20 1

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.