HNS u Dalmaciji i Slavoniji, doprvak svijeta na Poljudu i u Velikoj!

HNS u Dalmaciji i Slavoniji, doprvak svijeta na Poljudu i u Velikoj!

Napokon zajednički jezik...

Nakon dvije uvodne utakmice kvalifikacija za Euro 2020. hrvatska nogometna reprezentacija ima po pobjedu i poraz. Zlatko Dalić sa svojim stožerom već priprema sve za iduću utakmicu protiv Walesa u Osijeku 8. lipnja kako bi na najbolji mogući način isprao gorak okus nakon mučenja protiv Azerbajdžana i bolnog poraza protiv Mađara. Isto tako i ljudi na čelu HNS-a krenuli su u pripreme idućih domaćih utakmica. Poznato je već bilo da će se nakon susreta s Walesom prijateljska utakmica protiv Tunisa 11. lipnja igrati u Varaždinu. No, sada je jasno i gdje će se igrati preostala dva domaća susreta kvalifikacija kao i prijateljski susret protiv Gruzije.

Na izvanrednoj sjednici HNS-a u Splitu sinoć navečer (nedjelja) postignut je dogovor sa HNK Hajdukom oko organizacije posljednje, možda i odlučujuće utakmice reprezentacije u ovim kvalifikacijama. Tako će 16. studenog Vatreni na Poljudu dočekati Slovačku! Prije toga riješeno je i pitanje oko gostovanja Mađarske 10. listopada. Vatreni će na Rujevici tražiti iskupljenje za poraz u Budimpešti. Zanimljivo je i da će se prijateljski dvoboj protiv Gruzije 19. studenog igrati u Velikoj na stadionu NK Papuka!

Novi/stari predsjednik Hajduka Marin Brbić i predsjednik HNS-a Davor Šuker dogovorili su se oko svih detalja koji se tiču splitskog kluba za ovu akciju. Svi detalji oko same organizacije trebali bi se načelno riješiti u srijedu na Poljudu. HNS i Hajduk su sve riješili, a u srijedu će kompletna delegacija HNS-a na čelu sa Davorom Šukerom potegnuti u Split na veliki derbi Hajduka i Dinama kako bi i sa gradom riješili sva otvorena pitanja. Potvrđeno je i da će delegacija HNS-a zajedno sa predstavnicima Hajduka i grada Splita skupa iz svečane lože poljudske ljepotice gledati najveći nogometni spektakl u Hrvata. Nešto što je prošlih godina bilo nezamislivo. Zajednička konferencija za novinare održati će se nakon same utakmice gdje će javnost saznati sve dogovorene detalje.

Velika šteta je samo što ovakve vijesti moramo pisati na današnji dan u rubrici “šala mala”, a tako bi lijepo bilo kada bi doista istinito bilo… #Aprilili

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.