HNS: “Vatreni bez premija idu na Mundijal, čak i dnevnice dobivaju naknadno“!

HNS: “Vatreni bez premija idu na Mundijal, čak i dnevnice dobivaju naknadno“!

Šokantna odluka Hrvatskog nogometnog saveza.

Foto: Goal.com

Hrvatski nogometaši koji će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Rusiji svoje premije za sami plasman na najvećoj svjetskoj smotri, ali i za sudjelovanje na istoj dobiti će – nakon prvenstva. Čak se niti dnevnice neće plaćati redovnim tijekom nego naknadno, nakon završetka Mundijala, objavio je Hrvatski nogometni savez.

Znamo da u mnogim reprezentacijama diljem svijeta vlada veliko neslaganje i opće nezadovoljstvo zbog isplata premija, a tako je bilo i u reprezentaciji bivše države, no zasada HNS ponovno radi presedan i ne želi isplatiti niti kune igračima dok ne završi Mundijal.

Hrvatski reprezentativci su profesionalci koji traže svoj, dogovoreni dio, kojeg su zaslužili samim osiguravanjem Svjetskog prvenstva, no iz Saveza poručuju da će novce i za taj uspjeh dobiti po završetku natjecanja.

Da podsjetimo, krovna svjetska nogometna organizacija Fifa dijeli novac za određene uspjehe. Tako primjerice reprezentacija koja izbori osminu finala zaradi osam milijuna eura, četvrtinu finala 16 milijuna, polufinale 22 milijuna, a finale 30 milijuna eura. Novčana zarada dijelit će se u svakoj državi na pola, odnosno pola novca pripasti će Savezu, a pola reprezentativcima, no, oni će to dobiti tek po završetku Mundijala…

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.