HNS želi domaćinstvo Europskog prvenstva u mlađim uzrasnim kategorijama

HNS želi domaćinstvo Europskog prvenstva u mlađim uzrasnim kategorijama

HNS je poslao pismo interesa za domaćinstvo EP-a nogometašica (U-17) 2017., te EP-a selekcija U-19 (M) u 2018.

Getty Images

Hrvatski nogometni savez prijavio je UEFA-i interes za domaćinstvo dviju završnica europskih prvenstava za mlađe uzraste, u kategorijama U-19 i U-17 (Ž).

HNS je poslao pismo interesa za domaćinstvo Europskog prvenstva ženskih reprezentacija do 17 godina koje će se održati 2017. godine te Europskog prvenstva selekcija U-19 (M) u 2018. godini.

Hrvatska do sada nije bila domaćin europskih završnica u bilo kojem uzrastu, no s velikim je uspjehom organizirala Europsko prvenstvo u futsalu 2012. godine.

Hrvatski nogometni savez će tijekom jeseni ispuniti Uefine kandidacijske zahtjeve, a odluka o domaćinima spomenutih natjecanja bit će donesena u siječnju 2015. godine.

– Sigurni smo kako bi domaćinstvo ovih natjecanja bilo značajno za naš nogomet. Ne samo zbog očiglednog sportskog aspekta već i zbog nužnih ulaganja u infrastrukturu, kao i zbog organizacijskog iskustva koje bi nam takva natjecanja osigurala”, izjavio je tehnički direktor HNS-a, dr. Romeo Jozak.

Mađarska, Grčka i Njemačka bit će domaćini spomenutog EP-a za U-19 reprezentacije u naredne tri godine, dok su Island i Bjelorusija domaćini EP-a U-17 selekcija (Ž) u 2015. i 2016. godini.

(preuzeto http://hns-cff.hr/news/4546/hns-izrazio-zelju-za-domacinstvom-europskih-prvenstava)

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.