Hoćemo li uskoro geldati žensku Formulu 1?

Hoćemo li uskoro geldati žensku Formulu 1?

Uskoro bismo, otkrio je Bernie Ecclestone, možda mogli svjedočiti i ženskom natjecanju u Formuli 1...

Bernie Ecclestone/Getty Images

Neuništivi 84-godišnjak, šef najpopularnijeg oktanskog sporta na svijetu Bernie Ecclestone otkrio je britanskom Guardinu kako ozbiljno razmišlja o pokretanju ženske inačice Formule 1.

Ecclestone se novinarima povjerio poslije zadnje utrke, Velike nagrade Malezije, na kojoj je slavlje pripalo Sebastianu Vettelu.

“Zasada je sve samo ideja, no vjerujem kako bi natjecanje za pripadnice nježnijeg spola bilo vrlo zanimljivo, ali i isplativo. Trenutačna je zamisao da voze prije utrke muškaraca”, otkriva Bernie.

“Mislim da bi odaziv sponzora bio velik, a priključilo bi se i dosta vozačica. Ne vidim razlog zbog kojega ih u Formuli ima tako malo, no moramo im dati šansu da se pokažu”, zaključuje.

Guardian, osim te informacije, otkriva i još neke novosti koje Ecclestonoeva ‘voditeljska šaka’ namjerava uvesti u skoroj budućnosti – radi se, naime, o premještanju kvalifikacijske trke sa subote na petak kako bi se dan prije konačne borbe organizirala jedna kraća utrka u kojoj bi vozači također osvojali određene bodove. Dug je put, ipak, pred takvim novostima jer sve što će se dogoditi moraju odobriti ekipe, kao i Svjetska automobilistička federacija.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.