Hogmo: “Nećemo parkirati autobus u šesnaesterac”

Hogmo: “Nećemo parkirati autobus u šesnaesterac”

Norveški izbornik Per-Mathias Hogmo demantirao je nagađanja kako će se protiv Hrvatske na Maksimiru koncentrirati na obranu svoga gola...

Per Mathias Hogmo/Foto: Gettyimages

Norveški izbornik Per-Mathias Hogmo na konferenciji za medije prije subotnje kvalifikacijske utakmice s Hrvatskom ponovno se morao suočiti s pitanjima o norveškom čudu od djeteta – Realovu Martinu Odegaardu.

Javnost i navijači suglasni su da bi 16-godišnjak trebao početi u najboljoj jedanaestorki, a oglasio se i bivši reprezentativac Jahn Ivar Jakobsen rekavši kako je “impresioniran viđenim na treninzima i zaista uživa u njegovim potezima”. Hogmo je, ipak, po tom pitanju još uvijek ‘zakopčan do grla’.

“Martin svojim znanjem i muskulaturom definitivno nadmašuje svoju generaciju i svakako je, kao i svi ostali kandidati, u konkurenciji za momčad”, kratko i jasno kazao je Hogmo, zamolivši da se ta priča ujedno i okonča.

“Spremni smo za utakmicu, osjećam u ekipi duh mladosti i ogromne želje da protiv Hrvatske ostvarimo dobar rezultat. Nastojat ćemo upravljati igrom koliko god budemo mogli i nemamo namjeru ‘parkirati’ se u vlastiti kazneni prostor”, demantirao je neka medijska nagađanja o ‘bunkeru’ na Maksimiru.

Jedno od pitanja upućeno Hogmu bilo je i ima li plan za Modrića i Rakitića? Upravo bi ‘španjolski’ dvojac trebao biti glavna prijetnja norveškim ambicijama.

“Njihov način igre, moram biti iskren, ne odgovara previše mojim igračima, no nećemo se posebno baviti njima. Nastojat ćemo Hrvatima nametnuti svoj način igre”, otkrio je.

Svoj je komentar ‘zaslužio’ i generalni dojam o pulenima Nike Kovača. “Dva puta sam gledao Hrvatsku, u Brazilu i kasnijim kvalifikacijama. Moj kolega na raspolaganju ima izuzetno kvalitetne individualce, a sukladno svojoj tradiciji u subotnjem su susretu sigurno favoriti. No, vjerujem da imamo snage, znanja i kapaciteta da na koncu ostanemo neporaženi.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.