Hokej na ledu: Christian Engstrand pojačao redove Medveščaka

Hokej na ledu: Christian Engstrand pojačao redove Medveščaka

- S Engstrandom dobivamo u klubu još jednog golmana koji može igrati na KHL razini, kaže sportski direktor Medveščaka

Christian Engstrand

Hrvatski predstavnik u ruskoj hokejaškoj KHL ligi Medveščak u svoje je redove doveo još jednog golmana, 25-godišnjeg Šveđanina Christiana Engstranda.

– S Engstrandom dobivamo u klubu još jednog golmana koji može igrati na KHL razini. On je svjestan situacije u kojoj će biti, odnosno da će se morati izboriti za svoju poziciju i da mora čekati svoju priliku da zaigra i da nam pomogne donijeti pobjede. Bez obzira na to, želi doći kod nas i naporno trenirati. Ove sezone nas očekuju 60 utakmica u osnovnom dijelu sezone, a uz to ćemo igrati i na Spengler kupu, stoga nam je svakako potreban vrlo kvalitetan golmanski kadar”, rekao je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Christian Engstrand rođen je 1988. godine u Linkopingu. Karijeru je izgradio u klubu iz rodnog grada s kojim je i potpisao prvi profesionalni ugovor 2007/08. Linkoping ga je te i sljedeće sezone poslao na posudbu kod drugoligaša Oskarshamna, da bi se pred sezonu 2009/10. vratio u matični klub i odigrao svoje prve utakmice u SHL-u. Iduće dvije sezone, osim što je igrao za Linkoping, kratko je bio i na posudbi kod Troja-Ljungbyja i Almtuna Pretprošle i prošle sezone Engstrand je bio prvi golman Linkopinga s učinkom od 93,6 posto obrana i prosjekom primljenih golova po utakmici 1.89 u 2012/13., te 90,3 posto obrana i 2.79 primljenih pogodaka po utakmici u prošloj sezoni. Medveščak će u 1. kolu u svojoj drugoj sezoni u KHL-u gostovati kod Slovana u Bratislavi 4. rujna.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.