Osvrt na klupsku i državnu fazu natjecanja

Hokejaši ostali bez daljnjeg plasmana

Hokejaši ostali bez daljnjeg plasmana

Foto: www.medvescak.com

Prošlu nedjelju hrvatska hokejaška reprezentacija odigrala je posljednju utakmicu pretkvalifikacijskog turnira za Zimske olimpijske igre 2018. u Južnoj Koreji, a koja se održavala u Japanu. Lišeni pomoći hrvatskih „Amerikanaca“ i „Kanađana“ te sa domaćim snagama, nisu uspjeli ozbiljnije parirati iskusnijim momčadima Japana i Ukrajine. Pobjeda protiv Rumunjske u zadnjem kolu (4:1), naslutila je potencijal ovih mladića u kockastim majicama, no bez ozbiljnije strategije Saveza i bez najjačih igrača, Hrvatska će teško postići neki ozbiljniji rezultat na međunarodnom planu.

U klupskom pak dijelu natjecanja Zagrebački Medveščak izgubio je posljednju utakmicu regularnog dijela KHL lige u olimpijskom Sočiju od istoimenog domaćina (4:6). Time su okončali sezonu na 10. mjestu Zapadne konferencije sa 78 bodova (25 pobjeda i 35 poraza). Unatoč tome što su već drugu godinu zaredom ostali bez doigravanja, u stožeru momčadi su zadovoljni. Glavni strateg „Medvjeda“ Gordie Dwyer izjavio je:

„ Iz borbe za doigravanje ispali smo svega 2 kola prije kraja. Premda sa smanjenom klupom pokazali smo karakter i zato čestitam momcima na svemu što su postigli ove sezone. Ponajviše na želji i zalaganju.“

Hrvatska hokejaška reprezentacija/Iwww.hshl.hr/Igor Kralj

Hrvatska hokejaška reprezentacija/Iwww.hshl.hr/Igor Kralj

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.