Hokejaši poraženi od Estonije, za ostanak u diviziji potreban remi u zadnjem kolu

Hokejaši poraženi od Estonije, za ostanak u diviziji potreban remi u zadnjem kolu

Hrvatska mora osvojiti barem bod protiv Rumunjske za ostanak u diviziji.

foto: Sarunas Mazeika

Hrvatska hokejaška reprezentacija poražena je sa 5:1 od Estonije u sklopu četvrtog kola Svjetskog prvenstva divizije 1, skupine B.

Estonija je povela već nakon četiri minute igre, a strijelac je bio Robert Rooba. Hladan tuš našim hokejašima uslijedio je desetak sekundi prije isteka prve trećine kada im je gol sa igračem manje zabio Roman Andrejev i odveo Estoniju na 2:0. Najbolji hrvatski hokejaš Borna Rendulić smanjio je rezultat u 25. minuti, a tri minute kasnije Riho Embrich doveo je Estoniju ponovo u vodstvo od dva razlike. U posljednjih sedam minuta pobjedu Estoncima potvrdili su Robert Arrak i ponovo Embrich još jednim golom sa igračem manje u polju.

Nakon četiri kola Hrvatska se nalazi na petom mjestu, a s obzirom da su konkurenti Ukrajina i Rumunjska osvojili po bod, Oklopnicima treba remi za ostanak u diviziji u posljednjem kolu sa Rumunjima.

Litva i Estonija igrati će međusobno za zlato, dok će Japan i Ukrajina igrati za broncu (Japanu odgovara remi). U slučaju da Litva i Japan upišu pobjede, tada će Japan osvojiti srebro, a Estonija broncu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.