Homo si teć: "Zajedno smo Rijeka”

Festival sporta i rekreacije: Održana utrka ‘539 skok’

Festival sporta i rekreacije: Održana utrka ‘539 skok’

Centar grada Rijeke postaje veliko igralište za jedinstveni sportsko – rekreativno – zabavni program...

21.Homo si teć Festival sporta i rekreacije 8.-23.4.2017.

Festival sporta i rekreacije “Homo si teć”  održava se bez prekida od 1998. godine i  najveći je ulični sportski događaj u Hrvatskoj. “I ove godine se uz trčanje tijekom festivala širi pozitivna energija i pomaže onima kojima je to najpotrebnije”, istaknuo je Bojan Sušanj, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza, pozvavši građane da se uključe u humanitarnu akciju i nabave svoju “Homo si teć” majicu.

Festival  je  započeo u subotu 08. travnja utrkom “539 skok”. Treće izdanje utrke  po  Trsatskim stubama istrčalo je ukupno 90 trkača. Odlične vremenske prilike išle su na ruke trkačima, koji su ostvarili izvrsne rezultate . U obje kategorije postavljeni su novi rekordi…

Najbolje u ženskoj konkurenciji bile su Ljubica Bezjak – individual (04:06min), Paula Tepuš – AK Kvarner (04:18min) i Sara Superina – AK Kvarner (04:21min), dok su u muškoj konkurenciji titule najbržih ponijeli Matjaž Štanfel – AK Kvarner (03:05min), Luka Vukelić – AK Kvarner (03:28min) i Franjo Prepadnik – BK Rijeka (03:35min).

Oni su kao najbolji, nagrađeni bonovima Intersporta i unikatnim peharima, izrađenima od strane studenata Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

 

Posted by Homo si teć on 8. travnja 2017

U nadolazećim danima festivala sporta i rekreacije, subota 15. travnja rezervirana je za “Molo longo trk” i utrku najpoznatijom riječkom šetnicom. U tjednu uoči velike završnice festivala, sportski klubovi i udruge predstavit će svoje programe na Korzu te pomoći u humanitarnoj prodaji “Homo si teć” majica, a u subotu 22. travnja škole sportova za djecu i programi za rekreativce naći će se na Gatu Karoline Riječke od 10 do 14 h.

Nedjelja 23. travnja donosi bogat program u samom središtu Rijeke i sedam utrka na kojima se očekuje preko 10.000 trkača – 2. Riječki maraton, ujedno i Pojedinačno prvenstvo Hrvatske, 16. Riječki polumaraton, utrka štafeta 3×7, nova utrka Desetka, utrka građana “Homo si teć”, dm Babybonus cup i Hendi cup.

Prijave za natjecateljske utrke otvorene su i mogu se pronaći na linku…”Homo si teć”

(Foto: Homo si teć facebook)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.