Honduras optužuje uoči sudbonosnog susreta: “Dronovi su alat sportske špijunaže”

Honduras optužuje uoči sudbonosnog susreta: “Dronovi su alat sportske špijunaže”

Izbornik Hondurasa optužio je Australce da su dronom snimali njihov trening u Sydneyju.

Vodstvo honduraške nogometne reprezentacije optužilo je Australce za špijunažu uoči njihovog uzvratnog susreta u dodatnim kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2018. godine koji je na rasporedu 15. studenog u Sydneyju.

Izbornik honduraške vrste Jorge Luis Pinto je optužio Australce da su njihov trening snimali dronom kako bi na taj način došli do informacija.

“To je sramota za tako razvijenu državu kao što je Australija. Kada su oni stigli u Honduras pregledali su svaku sobu, svaku kupaonicu i prostoriju u hotelu. Posebno su provjerili svaki kutak našeg stadiona da ih možda ne snimamo. Užasno smo razočarani, ovo je jasan primjer špijunaže u nogometu,” kazao je Pinto.

Australci naravno, sve demantiraju, premda su u Hondurasu koristili dron za snimanje svojih treninga. ‘Socceroosi’ tvrde kako je dron koji je uočen iznad stadiona ANZ pripadao djeci iz obližnjeg Cathy Freeman parka.

“Baš kao što je VAR (video assistant referee) tehnologija ušla u nogomet, tako su i dronovi postali alat sportske špijunaže,” dodao je Pinto.

Prva utakmica između Hondurasa i Australije završila je bez pogodaka, a uzvrat je u srijedu u Sydneyju u 10.00 sati po hrvatskom vremenu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.