HOO: Ivica Kostelić i Sandra Perković najbolji hrvatski sportaši u 2013.

HOO: Ivica Kostelić i Sandra Perković najbolji hrvatski sportaši u 2013.

Hrvatska vaterpolo reprezentacija najbolja je momčad, a ženska karate reprezentacija najbolja ekipa u 2013.

Sandra Perković/Getty Image

Ivica Kostelić i Sandra Perković najbolji su hrvatski sportaši u 2013. godini, dok su hrvatski vaterpolisti najbolja momčad, a ženska karate reprezentacija najbolja ekipa u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora.

Kostelić je prošle sezone osvojio svjetsko srebro u kombinaciji, a na dodjelu nije mogao doći budući da se trenutno nalazi u Val gardeni.

Sandra Perković je pak dominirala prošle godine u disku osvojivši sve što se može osvojiti. Aktualna je svjetska prvakinja, titulu je osvojila ove godine u Moskva, a ujedno je aktualna europska i olimpijska pobjednica.

Hrvatski vaterpolisti nagradu su prije svega zaslužili bronćanom medaljom osvojenom na Svjetskom prvenstvu, dok su karatistice ove godine postale europske prvakinje.

Nagrada za sportski par, štafetu ili posadu pripala je sjajnom veslačkom četvercu, aktualnom svjetskom prvaku. Treneri godine su Nikola Bralić (veslanje) i Tonči Antunović (jedrenje). Domagoj Duvnjak, koji je nedavno izabran za najboljeg svjetskog rukometaša, dobio je nagradu za promociju Hrvatske. Hana Dragojević (jedrenje) i Vedran Bakač (stolni tenis) dobitnici su nagrade za fair play.

Ivo Goran Munivrana, Zdenko Kobešćak, Josip Petrinović, Hrvatski vaterpolski savez i Plivački klub Faros dobitnici su nagrade Matija Ljubek za životno djelo, a trofej Međunarodnog olimpijskog odbora poshumno je dodijeljen Zdenku Jajčeviću.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.