HOO izabrao Besima Alitija za polaznika diplomskog studija „Baku 2015 Graduate Excellence Programme“

HOO izabrao Besima Alitija za polaznika diplomskog studija „Baku 2015 Graduate Excellence Programme“

Besim će u Baku otputovati 19. srpnja i odmah započeti jednogodišnji studij čiji je cilj opremiti polaznike znanjem i vještinama potrebnim za obavljanje organizacijskih zadataka u pripremama za prve Europske igre

Besim Aliti

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) odabrao je Besima Alitija, magistra kineziologije u edukaciji i sportskom menadžmentu, za polaznika diplomskog studija „Baku 2015 Graduate Excellence Programme“ u Bakuu.

Svaki od 49 europskih nacionalnih olimpijskih odbora imao je priliku predložiti jednog polaznika za ovaj diplomski studij. HOO se odlučio za Besima Alitija, studenta poslijediplomskog doktorskog studija menadžmenta na Ekonomskom fakultetu u Osijeku i dugogodišnjeg volontera HOO-a i Hrvatske olimpijske akademije. Sudjelovao je 2013. godine u međunarodnom simpoziju za mlade Međunarodne olimpijske akademije u Ateni, bavi se karateom te je predsjednik Kluba albanskih studenata u Zagrebu.

Besim će u Baku otputovati 19. srpnja i odmah započeti jednogodišnji studij čiji je cilj opremiti polaznike znanjem i vještinama potrebnim za obavljanje organizacijskih zadataka u pripremama za prve Europske igre, ali i za dugoročno upravljanje složenim projektima u organizaciji velikih sportskih priredbi. Diplomski studij inicijativa je Azerbajdžanske zaklade za mladež i Organizacijskog odbora Europskih igara u Bakuu, a podupiru ga Europski olimpijski odbori.

Uz 49 polaznika koje su predložili europski nacionalni olimpijski odbori, studij će pohađati i 150 azerbajdžanskih studenata. Osim što će slušati predavanja vrhunskih stručnjaka na području organizacije velikih sportskih priredbi, polaznicima će se od samog početka dodijeliti radna mjesta u Organizacijskom odboru Europskih igara Baku 2015. na kojima će svakodnevno sakupljati praktična iskustva. Svoje će zadatke, u okviru studija, obavljati do završetka prvih Europskih igara u Bakuu u srpnju 2015. godine, kada slijedi svečana promocija.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.