HOO: Osigurana dodatna tri milijuna kuna za pripreme i natjecanja sportaša

HOO: Osigurana dodatna tri milijuna kuna za pripreme i natjecanja sportaša

Lijepa gesta Hrvatskog olimpijskog odbora.

Zlatko Mateša

Dvije od devet točaka dnevnog reda 50. skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora u zagrebačkom hotelu Panorama bile su najzanimljivije. Riječ je o izvršenju Financijskog plana 2017. godine i izmjene Pravilnika o kategorizaciji sportaša.

“Naša financijska izvješća su pozitivna i svi su dobili ono što je za njih bilo predviđeno i planirano. Nikakvih dugova ili neispunjenih obveza prema nacionalnim sportskim savezima nema“, izjavio je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Zbog dodatnih tri milijuna kuna prihoda od igara na sreću, Financijski plan HOO-a za ovu, 2018. godinu, uvećan je s predviđenih 151 067 209 kuna na 154 067 209 kuna, a jednoglasnom odlukom članova skupštine odlučeno je da će spomenuta tri milijuna kuna biti raspoređena nacionalnim sportskim savezima za pripreme hrvatskih sportaša.

Glavni tajnik HOO-a, Josip Čop, istaknuo je kako je zahvaljujući dobroj dinamici Središnjeg ureda za sport, došlo do maksimalne realizacije Financijskog plana 2017. godine. I revizorica Evica Obadić zaključila je da je HOO poslovao sukladno hrvatskim zakonima, Statutu udruge i pravilima MOO-a.

Za kraj skupštine članica Vijeća HOO-a, Zvjezdana Tuma Pavlov iznijela je alarmantne podatke u vezi bavljenja mladih sportom. “Vratimo djecu na igrališta i pozovimo ih na igru“, izjavila je Tuma aludiravši pritome na činjenicu da se samo 20 – 30 posto djece u Hrvatskoj bavi sportom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.