Horlock: “Cijela Europa zna za Futsal Dinamo”

Horlock: “Cijela Europa zna za Futsal Dinamo”

Richard Horlock/ Foto: futsal-dinamo.hr

Bivši trener mlađih kategorija Futsal Dinama Richard Horlock osvrnuo se na situaciju u klubu. Izjavio je: “Odmah poslije prvog Futsal Weeka u Zadru otišao sam natrag u Englesku, no Marko Šimurina i Mićo Martić su mi savjetovali povratak u Hrvatsku radi učenja od kvalitetnih igrača i trenera. Vratio sam se kad je Matija Đulvat s Alumnusom uzeo prvenstvo Hrvatske. Četiri sam mjeseca pomagao Đulvatu i Caparu u mlađim kategorijama, no paralelno sam igrao i bio sam gledatelj na mnogim utakmicama. Tada je osnovan Futsal Dinamo u koji je Đulvat odmah otišao i bilo je logično da i ja tako postupim.”

Nastavio je: “Prošao sam od početnika do rada s nekim od najboljih hrvatskih igrača, a gotovo sve sam naučio od Đulvata i Capara te mislim da sam uzeo najbolje od svih. Od Đulvata sam naučio mnogo o taktici i psihološkom dijelu futsala. Od Martića i Capara sam mnogo naučio o tehnici i rade pametan posao s mlađim momčadima. Radio sam s mnogo dobrih trenera.”

Osvrnuo se na stanje u našem futsalu: “Neki dan sam bio na utakmici u kojoj su kadeti igrali protiv juniora i bila je igra na visokom nivou. Također su taktika i tehnika bile odlične. Ovdje postoji veliki potencijal za stvaranjem najboljih igrača svijeta jer ovdje vlada velika strast u svim sportovima. Za Hrvate je pobjeda osnova svega. Pojedinci su odlični tehničari jer se uvijek igra. Nije bitan protivnik jer se uvijek traži dokazivanje i to mi odgovara. Možda se još više treba posvetiti znanosti i analizi podataka po uzoru na Španjolsku.”

Usporedio je Hrvatsku i Veliku Britaniju: “Sve više se ljudi bavi futsalom, a svugdje se otvaraju nove akademije i trenerske škole. Sljedeće sezone ćemo početi s nacionalnim prvenstvom koje neće biti podijeljeno na dvije regije. Mora se polako doći do statusa profesionalca igrača i klubova. Hrvatska ima mnogo igrača koji su uzor mlađima, što mi nemamo. Dobro je što nogometni klubovi osnivaju svoje futsal momčadi. No, i Futsal Dinamo je poznat širom Europe.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.