Horvat: “Neće biti lako, treba izboriti Europsko prvenstvo dobrom obranom”

Horvat: “Neće biti lako, treba izboriti Europsko prvenstvo dobrom obranom”

Foto: HRS/ Hrvatska juniorska reprezentacija

Hrvatski juniori otputovali su u slovački Prešov gdje ih narednih dana čekaju kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje će se na ljeto održati u Danskoj. Mjesto na Euru već su osigurali domaćin Danska, Španjolska, Francuska i Mađarska, a iz kvalifikacijske skupine 5 put u Dansku izabranici Hrvoja Horvata traže protiv Slovačke, Ukrajine i Finske. Za prolazak treba biti prvi u skupini jer u grupama 5-8 samo prvi idu dalje, dok u skupinama 1-4 prva dva idu na Euro.

Početkom godine, nakon nekoliko dana priprema, mladi rukometaši odigrali su dvije prijateljske utakmice s Austrijom te se kući vratili s pobjedom (29:22) i s porazom (20:22). Uslijedile su kratke pripreme, slaganje svega za kvalifikacije i na kraju je izbornik Horvat od 21 igrača popis skratio na 16. Nekih imena nema na tom popisu, a izostanak je prokomentirao i sam izbornik.

“Nakon prvih priprema krajem ožujka suzili smo popis igrača s dvadeset  jedan na  šesnaest koji bi trebali iznijeti ove kvalifikacije. Neki su radi ozljeda otpali, neki radi nekih varijanti koje ćemo isprobati sada u ovim kvalifikacijama. Ciljamo na obranu 3-2-1 koja bi trebala biti ta koja bi nas trebala provesti do Europskog prvenstva. Neće biti nimalo lako”, zaljučio je Horvat.

Posljednja utakmica kvalifikacija igra se 10. travnja u 12.30 protiv domaćina Slovačke, a upravo tu reprezentaciju izbornik Horvat vidi kao najvećeg protivnika na ovim kvalifikacijama. Druga dva protivnika su Finska i Ukrajina.

Iz slovačke reprezentacije ističu kako im je najveći protivnik Hrvatska, rekao je to izbornik Marek Gernat, a to je potvrdio i igrač Richard Wilga koji svoje rukometne minute skuplja u Tatran Prešovu i ima iskustva s igranjem u SEHA,  Gazprom ligi.

Na popisu izbornika Horvata su sljedeći igrači:
1. Matija Špikić – GRK Varaždin 1930,
2. Moreno Car – RK Poreč,
3. Petar Medić – RK Medveščak,
4. Filip Perić – RK Poreč,
5. Marin Jelinić – RK Ribola Kaštela,
6. David Mandić – RK Izviđač,
7. Jakov Vrdoljak – RK PPD Zagreb,
8. Tomislav Severec – MRK Dugo Selo,
9. Mirko Petrov – RK Moslavina,
10. Domagoj Smojver – HRK Karlovac,
11. Marin Šipić – GRK Varaždin 1930,
12. Ante Babić – RK Dubrava,
13. Borna Manci Mičević – RK Osijek,
14. Filip Glavaš – RK Zamet,
15. Dorijan Markušić – MRK Dugo Selo,
16. Bruno Vili Zobec – GRK Varaždin 1930.

Stručni stožer, uz izbornika Horvata, čine trener Boris Lisica, trener vratara Ninoslav Pavelić, fizioterapeut Matija Rajnović i tehniko Davor Urek.

RASPORED UTAKMICA :
8.4.2016.
16:00 Hrvatska – Finska
18:00 Slovačka – Ukrajina

9.4.2016.
16:00 Ukrajina – Hrvatska
18:00 Finska – Slovačka

10.4.2016.
10:30 Finska – Ukrajina
12:30 Hrvatska – Slovačka

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.