HR legende: Valter Matošević od Zameta do olimpijskih zlata

HR legende: Valter Matošević od Zameta do olimpijskih zlata

Za svoje uspjehe Matošević je dvostruki dobitnik Državne nagrade za sport „Franjo Bučar". Matošević je danas trener zametskih rukometaša.

Valter Matošević/Sandro Donda

Valter brani Sarajevo poznati je partizanski film o obrani grada u Drugom svjetskom ratu, Valter je nadimak druga Tita, ime Waltera Wolfa po kojemu se zove i jedna marka cigareta, a Valter Matošević je najbolji hrvatski rukometni golman u povijesti.

Obrana, obrana i kontranapad. To je zlatno pravilo rukometne igre. Ni u jednom sportu, osim možda u vaterpolu, uloga jednog čovjeka nije toliko važna kao u rukometu. Važno je postignuti gol, ali jednako isto i ne primiti. U rukometu nakon dobre obrane može uslijediti brzi napad i zgoditak.

Matošević, rođen 11. Lipnja 1970. godine u Rijeci započeo je svoju karijeru u RK Zamet, najpoznatijem klubu u gradu na Rječini. Stekavši osnovna znanja, spretnost i vještine, ambicija ga je dovela u RK Zagreb s kojim je bio prvak Europe. Klupski rukomet igrao je još u Njemačkoj, Italiji, Danskoj i Španjolskoj pronoseći dobar glas o hrvatskom rukometu.

Matošević je kao reprezentativni vratar sudjelovao u dva najveća uspjeha, osvajanju zlatnih olimpijskih medalji kauboja na Igrama u Atlanti 1996., te u Ateni, prapostojbini Olimpijskih igara 2004. godine. Za te je svoje uspjehe dvostruki dobitnik Državne nagrade za sport „Franjo Bučar”. Matošević je danas trener zametskih rukometaša.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.