HR legende: Valter Matošević od Zameta do olimpijskih zlata

HR legende: Valter Matošević od Zameta do olimpijskih zlata

Za svoje uspjehe Matošević je dvostruki dobitnik Državne nagrade za sport „Franjo Bučar". Matošević je danas trener zametskih rukometaša.

Valter Matošević/Sandro Donda

Valter brani Sarajevo poznati je partizanski film o obrani grada u Drugom svjetskom ratu, Valter je nadimak druga Tita, ime Waltera Wolfa po kojemu se zove i jedna marka cigareta, a Valter Matošević je najbolji hrvatski rukometni golman u povijesti.

Obrana, obrana i kontranapad. To je zlatno pravilo rukometne igre. Ni u jednom sportu, osim možda u vaterpolu, uloga jednog čovjeka nije toliko važna kao u rukometu. Važno je postignuti gol, ali jednako isto i ne primiti. U rukometu nakon dobre obrane može uslijediti brzi napad i zgoditak.

Matošević, rođen 11. Lipnja 1970. godine u Rijeci započeo je svoju karijeru u RK Zamet, najpoznatijem klubu u gradu na Rječini. Stekavši osnovna znanja, spretnost i vještine, ambicija ga je dovela u RK Zagreb s kojim je bio prvak Europe. Klupski rukomet igrao je još u Njemačkoj, Italiji, Danskoj i Španjolskoj pronoseći dobar glas o hrvatskom rukometu.

Matošević je kao reprezentativni vratar sudjelovao u dva najveća uspjeha, osvajanju zlatnih olimpijskih medalji kauboja na Igrama u Atlanti 1996., te u Ateni, prapostojbini Olimpijskih igara 2004. godine. Za te je svoje uspjehe dvostruki dobitnik Državne nagrade za sport „Franjo Bučar”. Matošević je danas trener zametskih rukometaša.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.