Hrabra Dina sprema se za plivački maraton! “Veću opasnost od morskih pasa predstavljaju meduze“

Hrabra Dina sprema se za plivački maraton! “Veću opasnost od morskih pasa predstavljaju meduze“

Veliki podvig je pred Dinom.

Foto: Narod.hr

Pred hrvatskom dugoprugaškom plivačicom Dinom Levačić veliki je podvig. Naime, 25. kolovoza ova 22-godišnjakinja će pokušati preplivati kanal Molokai na Havajima, koji je dugačak 42 kilometra.

“Čeka me dosta zahtjevno preplivavanje jer je to valovito područje otvorenog mora, odnosno oceana sa snažnim morskim strujama i bogatim životinjskim svijetom. Plivat ću noću i nadam se da neće biti bliskih susreta sa životinjama. Najveća briga su mi meduze, jer je manja vjerojatnost da ću sresti morskog psa od meduza, samo da me ne napadnu u grupi“, izjavila je.

S obzirom da će kanal preplivati po noći, Dina je priznala kako je većinom vježbala noći ne bi li se spremila za noćne uvjete ovog svojevrsnog maratona:

“Vježbala sam po noći da se adaptiram na takve uvjete. Početak utrke je zakazan za 25. kolovoz u 17 ili 18 sati prema havajskom vremenu, što je 05 ili 06 sati po hrvatskom“, dodala je.

Nakon Molokai kanala, Dina u budućnosti namjerava preplivati Sjeverni kanal između Škotske i Sjeverne Irske, Gibraltarski kanal, kanal Tsugaru u Japanu te novozelandski Cookov kanal.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.