Hrgović i Karlović dobitnici nagrade “Franjo Bućar”

Hrgović i Karlović dobitnici nagrade “Franjo Bućar”

Svečana dodjela državnih nagrada za sport održat će se 25. studenog u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta...

Ivo Karlović/Foto: Gettyimages

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je danas na svojim internetskim stranicama imena dobitnika državnih nagrada za sport “Franjo Bučar” u 2015. godini.

Nagradu za životno djelo posthumno je dobio osvajajač srebrne medalje na OI u Melbourneu 1956. godine vaterpolist Gojko Arneri, zatim osvajačica zlatne i srebrne medalje s OI u Cludad de Mexicu plivačica Đurđica Bjedov te dugogodišnji novinar Janko Goleš.

Dobitnici nagrade za životno djelo dobit će, uz povelju i zlatnu medalju s likom Franje Bučara, i nagradu od 50.000 kuna u neto iznosu, dok će dobitnicima godišnje nagrade uz povelju i medalju pripasti novčana nagrada od 20.000 kuna.

Dvanaest godišnjih nagrada dobili su Filip Hrgović, Leonard Pijetraj, Jurica Gizdić, dr. Vladimir Janković, Kristijan Vincetić, Frano Vićan, Ivo Karlović, Maša Martinović, Damir Erceg, Damir Martin, Ronald Lopatny te Gimnastičko društvo Osijek – Žito.

Svečana dodjela državnih nagrada za sport “Franjo Bučar” održat će se na dan rođenja oca našeg olimpizma, 25. studenog, u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.