Hrgović i Sep osigurali medalje

Hrgović i Sep osigurali medalje

Ulaskom u polufinale naši su borci osigurali najmanje brončane medalje i nastup na sljedećem Svjetskom prvenstvu.

Filip Hrgović/Foto: Gettyimages

Hrvatski boksači Filip Hrgović i Hrvoje Sep izborili su ulazak u polufinalu Europskog prvenstva u bugarskom Samokovu te na taj način osigurali najmanje brončane medalje i nastup na Svjetskom prvenstvu.

Sep se u četvrtfinalu poluteške kategorije borio protiv domaćeg predstavnika Radoslava Pantalejeva. Bio je to izjednačen i uzbudljiv meč u kojem je Sep pobijedio zahvaljujući podijeljenoj odluci sudaca (27:29, 28:28+, 28:28+).

Pobijedio sam zasluženo unatoč javnoj opomeni zato što sam zadao više udaraca. U boksu je to jedino bitno! Nemam nikakvih dvojbi, bio sam bolji. Idemo dalje do finala“, kazao je Sep nakon meča.

U polufinalu boriti će se protiv  Irca Josepha Warda, bivšeg europskog prvaka i brončanog s posljednjeg Svjetskog prvenstva 2013. u Almatiju.

Znatno lakši posao u četvrtfinalu teške kategorije imao je Sepov klupski kolega Filip Hrgović. Jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio je  Gruzijca Miheila Bahtidzea  (30-27, 30-27, 30-25).

Sretan sam zbog osvajanja svoje prve seniorske medalje. Zadovoljan sam, ali mislim da ću za polufinale morati popraviti neke nedostatke. Možda sam bio malo previše opušten, podcijenio sam Bahtidzea. Ništa još nije gotovo, tek smo na pola puta“, izjavio je Hrgović.

U polufinalu čeka ga Rumunj Mihai Nistor s kojim se borio u osmini finala SP-a 2011. godine u Bakuu, te uvjerljivo pobijedio.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.