Hrgović: “Nadam se svjetskoj i olimpijskoj medalji”

Hrgović: “Nadam se svjetskoj i olimpijskoj medalji”

Filip Hrgović ima velike ambicije...

Filip Hrgović/Foto: Gettyimages

Filip Hrgović se ne planira zaustaviti na naslovu prvaka Europe. Izjavio je: “Izuzetno sam sretan jer sam osvojio zlato za Hrvatsku. Mislim da još nisam svjestan koliko je ovo velik uspjeh, nisu se još slegnuli dojmovi. Odlično je što imam kontinuitet rezultata. Izborio sam plasman na Olimpijske igre i osvojio sam europsku zlatnu medalju, a sad želim svjetsku i olimpijsku medalju. Bilo bi lijepo okruniti karijeru medaljom na Olimpijskim igrama.”

Osvajač bronce Hrvoje Sep misli: “Ova je fenomenalan uspjeh, ali ipak moram reći da sam htio više od bronce. No, ovo mi je druga bronca na Europskim prvenstvima nakon 2011. godine i sad sam u istoj razini s Matom Parlovom budući da smo mi jedini Hrvati koji su osvajali medalje na više od jednom Europskom prvenstvu. Naravno, moje medalje nisu istog sjaja, no ipak sam jako ponosan.”

Dojmove je podijelio i trener Leonard Pijetraj: “Ovo su sjajni rezultati za hrvatski boks. Za mene je uspjeh samo zlato, ali izjednačiti se s Matom Parlovom je san svakog sportaša. Sad nas očekuju pripreme za Svjetsko prvenstvo, gdje Hrgović i Sep također mogu do medalje. Ovo je veliki napredak za cijelu reprezentaciju. Bilo bi bolje da je i Sep uzeo zlato, no imat će nove prilike. Svjetsko prvenstvo je već u listopadu, a domaćin je Katar.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.