SJAJAN POČETAK PRIPREMA ZA RIO

Hrgović najbolji boksač u Debrecenu

Hrgović najbolji boksač u Debrecenu

Filip Hrgović/Foto: Gettyimages

Hrvatski reprezentativac Filip Hrgović osvojio je zlatnu medalju i naslov najboljeg boksača turnira na Bocskaijevu memorijalu koji je u subotu završen u mađarskom gradu Debrecenu. U finalnom dvoboju superteškaš zagrebačkog BK Leonardo jednoglasnom je odlukom bodovnih sudaca pobijedio Turčina Alija Erena Demirezena.
Sretan sam i zadovoljan svojim nastupom u Debrecenu, jer ispunio sam zadani cilj. Odmorit ću se nekoliko dana i potom s glavnim trenerom Pijetrajem odlučiti o sljedećim nastupima“, naglasio je Hrgović.

Hrgović je nakon četveromjesečne stanke sjajnim predstavama zaslužio pehar najboljeg kojeg mu je uručio predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak. Svoju olimpijsku godinu, 23-godišnji Hrgović, započeo je trima uvjerljivim pobjedama u Debrecenu. Prvo je u četvrtfinalu pobijedio Čeha Daniela Taborskog, a potom u polufinalu i odličnog Gruzijca Miheila Bahtidzea, koji je prethodno bio bolji od favoriziranog Engleza Josepha Joycea, brončanog s lanjskog Svjetskog prvenstva u Kataru.

Nastup na međunarodnom AIBA turniru u Debrecenu bio je prvi Hrgovićev natjecateljski izlet izvan Svjetske boksačke serije (WSB) nakon više od pet godina. Prema zamisli trenera Leonarda Pijetraja i u nastavku sezone Hrgovićeve će se pripreme za Olimpijske igre u Rio de Janeiru bazirati na turnirskim nastupima po Europi.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.