Hrgović otvara profesionalnu karijeru protiv neugodnog Brazilca

Hrgović otvara profesionalnu karijeru protiv neugodnog Brazilca

Nakon podužeg iščekivanja dočekali smo prvu profesionalnu borbu hrvatskog teškaša i brončanog s Olimpijskih igara u Riju.

Hrvatski boksač i nositelj brončane olimpijske medalje Filip Hrgović imat će u subotu u sklopu World Boxing Super Series četvrtfinalnog turnira u Rigi svoju prvu profesionalnu borbu u karijeri.

Hrgovićeva borba s Brazilcem Raphaelom Zumbanom Loveom bit će jedan od uvodnih dvoboja subotnje priredbe koju će predvoditi domaći borac Mairis Briedis i Kubanac Mike Perez.

“Žao mi je što se moja prva borba nije dogodila i puno prije. Bilo je dosta problema u realizaciji o kojima ne bih govorio, ali sada napokon mogu krenuti. Sretan sam što ću opet biti u ringu nakon više od godinu dana. Bit će ovo dugačko i teško putovanje, ali znam da sam kvalitetan i znam da sam rođen za ovo”, rekao je samouvjereni Filip Hrgović uoči svoje prve borbe.

World Boxing Super Series (WBSS) je prvi godišnji boksački turnir koji okuplja “najbolje od najboljih” boraca, koji će se diljem svijeta natjecati za trofej Muhameda Alija. Ukupno 16 elitnih boksača u dvjema težinskim kategorijama (Cruiserweight & Super Middleweight) borit će se u četrnaest borbi u eliminacijskom turniru, a pobjednik svake divizije bit će okrunjen u svibnju 2018. godine. Hrgovićeva borba jedna je od tri glaven borbe večeri, a svi mečevi traju u dužini od šest rundi po tri minute.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.