Hrgović: “San je olimpijska medalja!”

Hrgović: “San je olimpijska medalja!”

Filip Hrgović izborio je nastup u Rio de Janeiru, a tamo će ganjati - olimpijsku medalju.

Filip Hrgović/Foto: Gettyimages

Hrvatski superteškaš Filip Hrgović sedmom je pobjedom u isto toliko ovosezonskih mečeva dosanjao dugogodišnji san – plasman na Olimpijske igre.

Hrgu je u talijanskom Bergamu, gdje se njegova momčad Astana Arlansi suprotstavila Italian Thunderu, bodrilo mnoštvo hrvatskih navijača, prisutne su bile i kamere HTV-a, a dvoranom se poslije tehničkog nokauta u drugoj rundi orilo: “Rio, here I come.”

Hrgović je apsolutno dominantan u ovogodišnjoj Svjetskoj boksačkoj seriji, od sedam susreta čak ih je šest okončao nokautom, a na leđima su mu tek 22 godine.

“Moj je san olimpijska medalja – mislim da ne pričam gluposti, nisam nerealan”, rekao je Hrgović za HRT. “Boksao sam protiv većine najboljih boraca svijeta, neke sam pobijedio, a od nekih izgubio za dlaku tako da vjerujem kako – uz pravu pripremu – mogu računati na medalju u Riju.”

“Presretan sam zbog ovog uspjeha, pogotovo stoga što sam se na OI plasirao pred obitelji, djevojkom Marinelom i mnogim dragim ljudima koji su nas došli bodriti u Italiju. Veliko hvala i mom treneru Leonardu Pijetraju. Sada – idemo u Rio!”, zaključio je.


Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.