HRS: “Serdarušić nije iznio financijske zahtjeve”

HRS: “Serdarušić nije iznio financijske zahtjeve”

Hrvatski rukometni savez poslao službeno priopćenje.

Zvonimir Serdarušić/Getty Images

Nekoliko medija je posljednjih dana objavilo da Zvonimir Serdarušić neće biti izbornik hrvatske rukometne reprezentacije jer traži preveliku plaću. Hrvatski rukometni savez je u službenom priopćenju naglasio da se uopće nije pregovaralo o uvjetima angažmana.

Priopćenje prenosimo u cijelosti: “Obzirom na razne informacije i članke napisane u medijima o kandidatima za poziciju izbornika hrvatske muške rukometne reprezentacije, želimo izvijestiti javnost o određenim činjenicama, kako bi se izbjegla potencijalna šteta, posebno na okolnosti o potencijalnom imenovanju gospodina Zvonimira Serdarušića. Hrvatski rukometni savez je razgovarao i u kontaktu je s g. Serdarušićem, no ti razgovori su isključivo vođeni telefonski gdje se u razgovorima nije otišlo dalje od razgovora i iskazivanja inicijalnog interesa, gdje je HRS kontaktirao g. Serdarušića o eventualnoj zainteresiranosti i raspoloživosti.

Pri tome nisu vođeni nikakvi konkretni razgovori o angažmanu, niti su davane ponude niti je g. Serdarušić iznio ikakav financijski zahtjev. Svi napisi o traženju ili nuđenju određenih iznosa u cijelosti su neistiniti i daju neistinitu sliku o liku i djelu gospodina Serdarušića, a u kojima HRS i njegovo vodstvo ni na koji način nisu sudjelovali. G. Serdarušić je osoba koja je direktno i mnogostruko zadužila hrvatski rukomet i aktivno je sudjelovao u najvećim uspjesima našeg sporta. Ovdje posebno želimo istaknuti pomoć koju je g. Serdarušić dao našim rukometnim klubovima za vrijeme Domovinskog rata gdje je kroz razne vidove davao direktnu financijsku pomoć te je osigurao u nekoliko navrata pripreme klubovima.

Jednako tako moramo istaknuti da je savjet i sudjelovanje u izboru i pripremi rukometnog olimpijskog tima iz Atlante bio jednako tako vrijedan i utkan je u povijesno osvajanje prve hrvatske olimpijske zlatne medalje na čemu mu još jednom zahvaljujemo, ali se ujedno i ispričavamo ukoliko je došlo do bilo kakvih neugodnosti.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.