HRS zadovoljno trlja ruke; EHF: Hrvatska dostojno predstavila europski rukomet svijetu!

HRS zadovoljno trlja ruke; EHF: Hrvatska dostojno predstavila europski rukomet svijetu!

Još jedna odlično odrađena svjetska smotra iza HRS-a.

Na jučerašnjoj i ujedno završnoj konferenciji za novinare u sklopu rukometnog EP-a, imali smo priliku svjedočiti okupljanju glavnih figura EHF-a te ovogodišnjeg EP-a. Redom su to bili predsjednik EHF-a Michael Wiederer, dopredsjednik EHF-a Predrag Bošković, glavni tajnik EHF-a Martin Hausleitner, predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac i direktor Europskog prvenstva Silvijo Njirić koji su ovoga puta za novinare imali samo usta puna bombona.

Michael Wiederer: ‘‘Sjećam se početka Europskog prvenstva i konferencije za medije u Splitu. Možemo zaključiti da smo vidjeli entuzijazam organizatora i profesionalni pristup svih koji su radili na ovom Europskom prvenstvu. Bio sam u sve četiri dvorane i vidio sam navijače iz svih država. Zahvaljujem g. Grahovcu i g. Njiriću na ulaganju da ovo Prvenstvo bude uspješno. Prvenstvo je uspješno ako pogledamo i samo medijsku praćenost. Rukomet je zaista dostavljen i predstavljen svijetu. Ono što sam vidio na ovom Prvenstvu je to da rukomet raste, a to pokazuju i uspjesi određenih reprezentacija. Ovo je bilo posljednje Europsko prvenstvo sa 16 reprezentacija jer već na sljedećem imamo 24 reprezentacije. Ovo Prvenstvo je pokazalo da imamo kvalitetu za podizanje te brojke.”

Tomislav Grahovac: “Nadam se da smo se pokazali kao dobar domaćin i da smo uspješno organizirali ovaj veliki događaj. Kao što ste čuli, postoji simbolika. Bili smo zadnji domaćin s 12 sudionika 2000. godine i zadnji smo sa 16 sudionika. Nadam se da ćemo i u budućnosti imati priliku biti domaćini još nekih promjena po kojima bi ostali zapamćeni. Zahvaljujem se svim gradovima, volonterima i ljudima koji su radili na organizaciji ovog Prvenstva. Ovo je veliki događaj za državu, ali i veliki događaj na europskom nivou. U protekle dvije godine su veliki napori bili uloženi u organizaciju ove smotre. Ovo je Prvenstvo s najvećim brojem stranih navijača do sada. Nadam se da su se svi ugodno osjećali u našoj zemlji. Po mojoj procjeni je ovo bilo najizjednačenije prvenstvo i nadam se da ste svi uživali u vrhunskom rukometu. Sudionicima u borbi za medalju želim puno sreće, a sljedećim organizatorima da prvenstva budu još bolje organizirana. Ono što nas sljedeće čeka je domaćinstvo Europskog kadetskog prvenstva te se nadam da ćemo i ubuduće imati ovakvo povjerenje EHF-a.”

Čisto za vašu razonodu, ovo prvenstvo je ostvarilo rast od 17% u broju gledatelja i rast od 30% na tržištu. U Hrvatskoj je EP pratilo preko 1 200 000 gledatelja!

Predrag Bošković:””Želim istaknuti tri stvari zašto je bitno razvijati rukomet: 1. video tehnologija koja je upotrebljena na ovom Euru 17 puta i želimo ju još više približiti gledateljima, kako u dvorani tako i pred malim ekranima. 2. Rukomet se pokazao kao čist sport jer su svi doping testovi s ovog Prvenstva došli negativni i 3. Imali smo brojne sastanke Upravnih odbora, Nadzornih odbora, Master Course tečaj za trenere, ždrijeb za Europsko kadetsko prvenstvo i Konferenciju predsjednika europskih saveza. Hvala organizatorima na svemu i sretno svima u borbi za medalju.”

Martin Hausleitner”Iz vlastitog iskustva znam kako je veliki izazov organizirati ovakvo natjecanje i organizatori mogu biti zadovoljni sa svime. Zahvaljujem svima koji su radili, svim volonterima te sponzorima i partnerima koji su podržali ovaj važan događaj.”

Ujedno, završna konferencija bila je i iskorištena u svrhu predstavljanja nadolazećih prvenstava  – Europskog prvenstva za žene 2018 koje će se održati u Francuskoj, nadolazećeg Svjetskog prvenstva za muškarce koje će se održati 2019. u Danskoj i Njemačkoj te sljedećeg Europskog prvenstva za muškarce koje će se 2020. održati u Austriji, Švedskoj i Norveškoj.

 

 

 

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.