HRT-ov novinar Daniel Križ: Voditelj projekta praćenja Paraolimpijskih igara

HRT-ov novinar Daniel Križ: Voditelj projekta praćenja Paraolimpijskih igara

Foto: Zaklada paraolimpijac/Facebook

Nakon Olimpijskih igra u Riju, na kojima su se hrvatski sportaši okitili rekordnim brojem odličja, na redu su Paraolimpijske igre.

Od 7. do 18. rujna ovogodišnje će Paraolimpijske igre Hrvatska radiotelevizija pratiti na dosad najsveobuhvatniji načini po broju sati i po broju programskih sadržaja. Voditelj  projekta Paraolimpijskih igara  je sportski novinar Daniel Križ.

“Hrvatska radiotelevizija ima, kao javna televizija, obvezu pratiti paraolimpijski sport i izvješćivati o svim sjajnim rezultatima koje naši paraolimpijci ostvaruju na borilištima diljem svijeta. Iz godine u godinu vidljiv je pomak u medijskome prostoru Hrvatske radiotelevizije namijenjenom praćenju sportaša s invalidnošću i nadam se da će taj pomak biti vidljiv i u praćenju sportaša s invalidnošću u Riju.”

Ove godina na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru sudjelovat će 17 hrvatskih sportaša u 5 sportova: atletici, stolnom tenisu, plivanju, streljaštvu i džudu.

Svjetski uspjesi hrvatskih paraolimpijaca su fantastični pa ne čudi što će velika očekivanja biti i u Riju. Samo u prošloj godini sportaši s invalidnošću osvojili su čak 220 medalja na brojnim međunarodnim natjecanjima. Impresivan je podatak da su 34 odličja osvojena na svjetskim i europskim prvenstvima.

“Moram reći da je to predivno iskustvo. Kad provedeš vrijeme s tim ljudima te vidiš koliko truda i znoja stoji iza svakoga njihova uspjeha, tek tada shvatiš koliko su tvoji životni problemi zapravo beznačajni”, ističe Daniel Križ

Uz HRT prijenos Paraolimpijskih igara, informacije s borilišta i zanimljivosti vezane za uspjehe naših paraolimpijaca u Riju, potražite i na portalu “Hrvatska reprezentacija”.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.