HRT više neće prenositi dvoboje hrvatske nogometne reprezentacije

HRT više neće prenositi dvoboje hrvatske nogometne reprezentacije

Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji bilo je posljednje na HRT-u.

HRT, za koju se plaća pretplata, nakon završetka Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji više neće prenositi susrete hrvatske nogometne reprezentacije. Razlog tome je što su izgubili prava prijenosa. Dakle, finale Francuska – Hrvatska, koje je gledalo skoro dva milijuna ljudi, bilo je posljednje što se moglo vidjeti u njihovom programu.

Utakmice Vatrenih od jeseni će se moći gledati na SportKlub televiziji. To se odnosi i na Ligu nacija, novo natjecanje Uefe, koje počinje u rujnu. SportKlub će tako postati ekskluzivni partner za prijenose svih utakmica.

“Tijekom prošle godine Uefa je objavila natječaj za prodaju prava prijenosa utakmica Europskog nogometnog prvenstva 2020. godine, kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo i novoutemeljene Lige nacija. Hrvatska radiotelevizija (HRT) sudjelovala je na natječaju s 20% većim iznosom od iznosa ponuđenog za prošlo Europsko nogometno prvenstvo, ali Uefa je odabrala drugog ponuđača, koji u vlasništvu ima mrežu kabelskih televizija te mu prodala prava prijenosa za sve države bivše Jugoslavije”, stoji u priopćenju s Prisavlja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.