Hrvanje: Hrvatska najbolja na FILA Zagreb Openu

Hrvanje: Hrvatska najbolja na FILA Zagreb Openu

Na jakom međunarodnom turniru FILA Zagreb Open ukupnu je pobjedu odnijela Hrvatska, osvojivši dvije zlatne i tri srebrne medalje...

Neven Žugaj/Foto: Gettyimages

Na drugom izdanju jakog domaćeg hrvačkog turnira FILA Zagreb Open ekipnu pobjedu, s ukupno akumuliranih 77 bodova, ostvarila je Hrvatska, a predvodili su je Božo Starčević i Dominik Etlinger sa zlatnim kolajnama te Ivan Lizatović, Stjepan Lavrić i Nenad Žugaj, koji su oko vrata ovjesili srebra.

Dominik Etlinger nastavio se uspješno probijati u seniorskoj konkurenciji nakon velikog potencijala kojega je pokazivao u mlađim kategorijama. U finalu do 66 kilograma bio je bolji od bjeloruskog predstavnika Mikhaila Siamioedina te donio kockicama drugo najsjajnije odličje.

Božo Starčević nastupio je, pak, unatoč neugodnoj ozljedi arkade, no to ga nije spriječilo da u spektakularnom finalu pobijedi Slovenca Juru Kuhara. Ivan Lizatović (do 55 kg) zaustavljen je od Maksima Kazaharskog, Stjepana Lavrića (do 130 kg) nadvladao je Ioseb Chugoshvili dok je naš istaknuti hrvač Nenad Žugaj (do 85 kg) iznenađujuće izgubio posljednju borbu od relativno nepoznatog Bjelorusa Javida Hamzataua. Spomenimo i da zbog ozljede nije mogao nastupiti najbolji hrvatski predstavnik, svjetski prvak Neven Žugaj.

Na turniru koje je svoje prvo izdanje imalo 2014. godine u dvorani Pešćenica nastupilo je 90 hrvača iz 15 zemalja, a borilo se u grčko-rimskom i tradicionalnom stilu. Bez medalje kod hrvatskih su predstavnika ostali Šokman, Šimatić, Janečić, Koščević, Četković, Franić, Luketin, Šačić i Luburić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.