Hrvat koji će igrati za Srbiju: “Odluku sam donio bez razmišljanja”

Hrvat koji će igrati za Srbiju: “Odluku sam donio bez razmišljanja”

Nakon što je izbornik Srbije Jovica Cvetković objavio vijest, o gorućoj temi oglasio se i hrvatski rukometaš.

Stefan Vujić oglasio se dan nakon što je srpski rukometni izbornik Jovica Cvetković u razgovoru za srpske medije objavio kako na Vujića računa u užem krugu kandidata za Europsko prvenstvo koje se u siječnju igra u Hrvatskoj.

Bivši igrač Poreča, Nantesa i PPD Zagreba danas igra za rumunjsku Steauu, a 1991. godine rođen je u Rijeci. Tek nedavno je na osnovu podrijetla svojih roditelja uzeo srpsko državljanstvo, a oglasio se i po pitanju igranja za susjednu državu.

“Ne bih dizao prašinu oko svega toga. Neko sam vrijeme u kontaktu s izbornikom Cvetkovićem i direktorom Isakovićem. Ideja se rodila tako što smo u periodu upoznavanja sa suigračima Ivanom Dimitrijevićem i Milošem Kostadinovićem, došli na temu mojih korijena. Njihova reakcije je bila “pa ti možeš igrati za Srbiju“. U tom trenu sam malo počeo razmišljati na tu temu. Rekao sam sebi ‘zašto ne”, kazao je Vujić nastavivši u istom tonu.

“Odluku sam donio sam bez previše razmišljanja kakvu će reakciju izazvati i slično. Tamo gdje sam tražio podršku i razumijevanje, tamo sam je i dobio, što mi je najbitnije. Tko želi, razumjet će, tko neće, ne mora”, kazao je Vujić koji je prošao sve mlađe selekcije hrvatske rukometne reprezentacije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.