Hrvat koji će igrati za Srbiju: “Odluku sam donio bez razmišljanja”

Hrvat koji će igrati za Srbiju: “Odluku sam donio bez razmišljanja”

Nakon što je izbornik Srbije Jovica Cvetković objavio vijest, o gorućoj temi oglasio se i hrvatski rukometaš.

Stefan Vujić oglasio se dan nakon što je srpski rukometni izbornik Jovica Cvetković u razgovoru za srpske medije objavio kako na Vujića računa u užem krugu kandidata za Europsko prvenstvo koje se u siječnju igra u Hrvatskoj.

Bivši igrač Poreča, Nantesa i PPD Zagreba danas igra za rumunjsku Steauu, a 1991. godine rođen je u Rijeci. Tek nedavno je na osnovu podrijetla svojih roditelja uzeo srpsko državljanstvo, a oglasio se i po pitanju igranja za susjednu državu.

“Ne bih dizao prašinu oko svega toga. Neko sam vrijeme u kontaktu s izbornikom Cvetkovićem i direktorom Isakovićem. Ideja se rodila tako što smo u periodu upoznavanja sa suigračima Ivanom Dimitrijevićem i Milošem Kostadinovićem, došli na temu mojih korijena. Njihova reakcije je bila “pa ti možeš igrati za Srbiju“. U tom trenu sam malo počeo razmišljati na tu temu. Rekao sam sebi ‘zašto ne”, kazao je Vujić nastavivši u istom tonu.

“Odluku sam donio sam bez previše razmišljanja kakvu će reakciju izazvati i slično. Tamo gdje sam tražio podršku i razumijevanje, tamo sam je i dobio, što mi je najbitnije. Tko želi, razumjet će, tko neće, ne mora”, kazao je Vujić koji je prošao sve mlađe selekcije hrvatske rukometne reprezentacije.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.