Hrvat spašavao Srbina u Albaniji

Hrvat spašavao Srbina u Albaniji

Nekadašnji igrač Hajduka i Slaven Belupa, Tomislav Bušić, "uletio" je između ostale igrače oba kluba, koji su nasrnuli na srpskog golmana Vilsona Cakovića...

Foto: commons.wikimedia.org - Roger Goraczniak

Tijekom nedjeljne utakmice albanskog prvenstva između Aplonie iz Fiera i Tirane, na travnjak je utrčao jedan “navijač” sa zastavom Velike Albanije na kojoj je pisalo ‘Nema Albanije bez Kosova i Čamerije’!

Golman Apolonie, Srbin Vilson Caković, prišao mu je s leđa te oteo zastavu i zgužvao je. U tom trenutku prema njemu su krenuli igrači oba kluba. Među onima koji su stali u njegovu zaštitu bio je i nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske Tomislav Bušić!

Caković, inače bivši junior Crvene Zvezde, opisao je događaj koji neće zaboraviti tako brzo: “Na mene su se okomili moji suigrači i naši navijači koji su me do tada obožavali i proglašavali najboljim igračem. Naravno, našao sam se na meti igrača i navijača Tirane kojih je bilo oko 3000.”

Ostao je iznenađen napadima igrača oba kluba, posebno od strane suigrača: “Iznenadilo me što su se igrači oba kluba okomili na mene i ne znam kako bi sve završilo da nije bilo hrvatskog nogometaša Bušića koji nije dozvoljvao da mi priđu!”

Prvenstvu stanku zbog kvalifikacijskih utakmica za Euro 2016. želio je provesti u domovini sa još dvojicom srpskih igrača. Ne zna što bi bilo da nisu imali policijsku pratnju: “Policija me je otpratila do hotela. Sutradan sam s Đorđem Đorđevićem i Markom Rajkovićem krenuo pod pratnjom policije prema Srbiji. Još ranije smo planirali stanku u prvenstvu provesti u Srbiji, ali nismo očekivali da će nas morati pratiti policija!”

Nakon svih događanja proteklog vikenda i vlastite sigurnosti zaključuje: “Sumnjam da ću poslije svega karijeru nastaviti u Apoloniji!”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.