Hrvat u središtu skandala! Uz grupu, birao i manekenku

Hrvat u središtu skandala! Uz grupu, birao i manekenku

Borna Ćorić je na ždrijebu ATP Nex Gen Finalsa morao birati manekenku koja je krila skupinu u kojoj se tenisači nalaze.

foto: Metro.co.uk

Borna Ćorić nalazi se u Milanu gdje danas počinje svoj nastup na ATP Next Gen Finalsu, odnosno turniru osam najboljih tenisača 2017. do 21 godine.

U prvom kolu odmjeriti će snage protiv Amerikanca Jareda Donaldsona, 55. tenisača svijeta. Ipak, više od samog turnira i novih pravila koje donosi, ljubitelje tenisa šokirao je ždrijeb skupina.

Naime, svaki od osam tenisača morao je izabrati manekenku koja ga je potom prošetala modnom pistom i otkrila u kojoj se skupini nalazi. Event je posebno neugodan bio za Korejca Hyeona Chunga, Amerikanca Donaldsona i Ćorića koji su kiselim osmjesima hodali po pisti. Službenim priopćenjem oglasio se i sam ATP.

“Ispričavamo se ako je netko ždrijeb Next Gen Finalsa doživio uvredljivim. Namjera je bila integrirati Milanovu bogatu modnu povijest u naš turnir. Nažalost, izvedba je bila jako neukusna i potpuno neprihvatljiva. Učinit ćemo sve kako se nešto slično ne bi ponovilo”, piše u priopćenju, a ATP je već pokrenuo internu istragu u potrazi za krivcem.

“Jako neugodno, preopušteno i čisti trash”, napisao je na Twitteru Ben Rothenberg, ugledni teniski novinar, a reagirala je i francuska tenisačica Alize Cornet.

“Dobar posao ATP! Trebao je ovo biti futuristički turnir, zar ne?”, napisala je Cornet, a oglasila se majka Andyja Murrayja Judy koja je za event napisala samo: “Grozno.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.