Hrvati ruše rekord posjete na Maksimiru! Meteorolozi poručuju: “Nema kiše!”

Hrvati ruše rekord posjete na Maksimiru! Meteorolozi poručuju: “Nema kiše!”

Na Maksimiru su blagajne na dan utakmice otvorene od 10 do 18 sati, a stadion se otvara u 18:45.

Hrvatski navijači/Getty Images

Na Maksimiru su u srijedu blagajne zatvorene s 28,500 prodanih ulaznica, a u četvrtak na dan utakmice otvorene su od 10 do 18 sati. S obzirom da je otvorena i južna tribina, očekuje se i rasprodan Maksimir.

Rekord zagrebačkog stadiona je 36.000 gledatelja koji su pohodili utakmicu protiv Slovenije u dodatnim kvalifikacijama za Euro u Portugalu 2004. godine.

Posjet na današnjoj utakmici protiv Grčke trebao bi biti drugi najveći u povijesti maksimirskog stadiona, a dolaze ljudi iz svih krajeva svijeta, od SAD-a do Australije, a dolazak su najavili i navijači diljem Europe.

Hrvatska je u aktualnim kvalifikacijama najveću podršku imala protiv Ukrajine također na Maksimiru kada je reprezentaciju gledao 27.351 gledatelj. Iz HNS-a su poručili:

“Pozivamo sve gledatelje da svojim fer i korektnim navijanjem pomognu Vatrenima doći do važne pobjede u nogometnom spektaklu protiv Grčke. Recimo zajedno NE diskriminaciji, ksenofobiji, rasizmu i svim oblicima verbalnog i fizičkog nasilja. Navijajmo za Hrvatsku i za naše reprezentativce u duhu fair-playa, respekta i tolerancije prema protivniku, službenim osobama i svim gledateljima”, piše u priopćenju Saveza koji je obznanio kako se ulazi na stadion otvaraju u 18:45.

Uz to, meteorolozi su u Zagrebu najavili suh i oblačan dan bez padalina, kojih osobito ne bi trebalo biti navečer u vrijeme utakmice.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.