Hrvati u finalu Europskog prvenstva u rukometu na pijesku!

Hrvati u finalu Europskog prvenstva u rukometu na pijesku!

Rukometaši na pijesku u polufinalu su pobijedili Ukrajinu, dok su djevojke devete nakon uvjerljivog trijumfa nad Švicarskom.

Odlične vijesti stižu s Europskog prvenstva u rukometu na pijesku koje se održava u španjolskom Lloret de Maru. Hrvatski pjeskaši pobjedom nad Ukrajinom ostvarili su plasman u finale, dok će se djevojke morati zadovoljiti devetim mjestom ‘Starog’ kontinenta.

Hrvatski rukometaši na pijesku odigrali su dvije teške utakmice. Prvo su u četvrtfinalu pobijedili Njemačku s 2:0 u setovima nakon velike borbe, pogotovo u prvom setu.

U zadnjih 10 sekundi Hrvatska je uspjela od 18:19 za Njemačku doći do 20:19 u svoju korist i privesti set kraju. Drugi dio je bio puno ležerniji od prvog. Hrvati su odmah poveli s velikom prednošću koja je na kraju iznosila 26:13.

U polufinalu je slijedio susret protiv Ukrajine u kojemu je Hrvatska prvi set izgubila s 29:28. U drugom je Hrvatska kao i protiv Nijemac rano povela s četiri razlike te je tu prednost održala do kraja. U raspucavanju Igor Totić zaustavlja jednu loptu što je bilo dovoljno za finale u kojem Hrvatska želi doći do četvrtog uzastopnog naslova, a na putu im stoji domaćin Španjolska.

Hrvatske predstavnice ponovile su uspjeh s Europskog prvenstva od prije dvije godine iz Danske. One su u borbi za deveto mjesto pobijedile Švicarsku s glatkih 2:0 u setovima (25:13, 16:8).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.