Hrvatice putuju u Kinu na Parastolnotenisko prvenstvo

Hrvatice putuju u Kinu na Parastolnotenisko prvenstvo

Foto: In Portal

U glavnom gradu Kine se od 27. kolovoza do 03. rujna održava Otvoreno međunarodno prvenstvo Kine na kojem će nastupiti preko 300 stolnotenisačica i stolnotenisača iz cijelog svijeta. Među njima biti će u kategoriji 3 Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić te u kategoriji 10 Mirjana Lučić.

„Od nastupa u Pekingu očekujemo prije svega visoke plasmane naših igračica. Turnir je ujedno provjera trenutne forme te uvid u pripremljenost ostalih jakih reprezentacija iz Azije prije nastupa na svjetskom pojedinačnom prvenstvu koje će se održati u slovenskom Celju u Listopadu ove godine“ izjavio je izbornik para stolnotenisačica,  Emil Gubica.

„Jako se veselin putu u Kinu i turniru na kojem me čekaju 3 ponajbolje Kineskinje, ali na žalost Koreanke su se odlučile skrivati za nadolazeće pojedinačno svjetsko prvenstvo. Puno smo trenirali, učili nove elemente, sad u Kinu idem primjeniti novitete u mojoj igri“, prokomentirala je Anđela Mužinić, najbolja hrvatska para stolnotenisačica

„Do svjetskog pojedinačnog prvenstva želim do zadnjeg djela doraditi taktičke i tehničke elemente moje igre, kako bih bila 100% spremna za to veliko natjecanje. Cilj u Kini mi je držati nivo igre na 90% pritom se držati taktičkih i tehničkih elemenata igre na kojima sam radila u pripremnom razdoblju. Peking je samo usputna stanica na putu za Svjetsko prvenstvo u Celju. Nakon Pekinga desetak dana ću se naporno pripremati u Laškom, zatim me čeka turnir u Češkoj. Vikend iza Češke igram austrijsku ligu. Nadam se najboljoj formi za Celje“, zaključila je Mužinić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.