Hrvatska atletičarka pomela konkurenciju i stigla do četvrtog europskog naslova

Hrvatska atletičarka pomela konkurenciju i stigla do četvrtog europskog naslova

Ovom pobjedom Sandra je osvojila četvrti europski naslov zaredom.  Prvi europski naslov osvojila je u Barceloni 2010., potom Helsinki 2012. pa Zürich 2014. te današnji naslov u Amsterdamu što je uspjelo samo dvjema atletičarkama u povijesti.

Sandra Perković/Getty Images

Sandra Perković je s hicem 69.97 metara slavila u finalu bacanja diska na Europskom prvenstvu u Amsterdamu. Iako je svoj nastup počela pomalo rezervirano te do četvrte serije bila tek druga,  u istoj toj seriji stvari su se iskristalizirale i  Sandra je preuzela vodstvo sa 66,03 m. Pobjednički hitac Sandra je bacila u petoj seriji dok je u šestoj prestupila.

Iza Sandre su se plasirale Njemice Julia Fischer na drugom mjestu sa 65,77 m i Shanice Craft na trećem mjestu sa 63,89 m. Nakon obrane europskog zlata, Perković  još jedino predstoji obrana naslova olimpijske pobjednice u Riju.

Od ostalih naših predstavnika u finalu skoka s motkom nastupio je i Ivan Horvat preskočivši tek početnu visinu od 5,30 m. Tu visinu je preskočio u prvom pokušaju da bi letvicu na sljedećoj visini od 5,50 m tri puta rušio. S preskočenih 5,30 m Ivan je podijelio 7. mjesto s još trojicom skakača. Zlato je osvojio Poljak Robert Sobera sa 5,60 m, srebro Čeh Jan Kudlicka sa 5,60 m, a broncu Slovenac Robert Renner s 5,50 m.

Ivan Horvat/Foto: Gettyimages

Ivan Horvat/Foto: Gettyimages

U jutarnjim kvalifikacijama na 400 m prepone nastupila je i Alena Hrušoci, ali se nije uspjela plasirati u polufinale. Zauzela je ukupno 21. mjesto s rezultatom 58,98.

Foto:  Alena Hrušoci/HAS Facebook

Foto: Alena Hrušoci/HAS Facebook

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.