Hrvatska – Australija: Utakmica koja daje odgovor na pitanje tko će početi protiv Brazila

Hrvatska – Australija: Utakmica koja daje odgovor na pitanje tko će početi protiv Brazila

- Uvijek postoji mogućnost ozljede, ali postoji i na treningu. Taj smo susret tražili prvenstveno radi klime jer jedno je trenirati u Austriji i igrati u Osijeku, kaže Kovač

Foto HNS/Drago Sopta

Šest dana prije nastupa u Sao Paulu, u prvoj utakmici nadolazeće svjetske smotre, Hrvatska će svoju formu testirati protiv Australaca, koji će zaigrati u skupini s finalistima iz Južnoafričke Republike, Španjolskom i Nizozemskom, te Čileom.

Hrvatska – Australija
Prijateljska utakmica
6. lipnja 2014., 20:00 (01:00 po hrvatskom vremenu)
Stadion Governador Roberto Santos, Salvador.

Na najnovijoj FIFA-inoj ljestvici Australija zauzima 62. poziciju, no pod vodstvom izbornika Angelosa Postecogloua nipošto nije neopasan protivnik.

– Australija igra lijepo, okomito i agresivno te sigurno može iznenaditi na Svjetskom prvenstvu”, upozorio je hrvatski izbornik Niko Kovač.

Kovač će u utakmici tražiti odgovore na još jedno ili dva pitanja oko sastava za Brazil:

– Uvijek postoji mogućnost ozljede, ali postoji i na treningu. Taj smo susret tražili prvenstveno radi klime jer jedno je trenirati u Austriji i igrati u Osijeku, a drugo je igrati protiv ozbiljnog protivnika u Brazilu.

Hrvatska je već igrala protiv Australije u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo, 1998. godine – također 6. lipnja – kada je u Zagrebu pobijedila visokih 7:0. S Australcima se susrela i na samom Svjetskom prvenstvu, 2006. godine u Njemačkoj. Tada je Australija poslije vrlo uzbudljivih 2:2 prošla u drugi krug natjecanja.

Utakmica se igra na stadionu Governador Roberto Santos u Salvadoru, s početkom u 20:00 sati po lokalnom vremenu, odnosno u 01:00 po hrvatskom vremenu.

Pravdu će dijeliti brazilski sudac Francisco Carlos do Nascimento.

– Svaka pobjeda donosi nam samopouzdanje, ali najvažnije je da se nitko ne ozlijedi i da ne bude poteškoća”, sažeo je hrvatski čuvar mreže Stipe Pletikosa.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.