Hrvatska biciklistička reprezentacija nastupila na SP u Bergenu

Hrvatska biciklistička reprezentacija nastupila na SP u Bergenu

Hrvatska biciklistička reprezentacija je prošlog mjeseca nastupila na Svjetskom prvenstvu u biciklizmu, koje se održavalo u norveškom Bergenu.

Na utrci su nastupili junior Viktor Potočki i Maja Perinović. Hrvatska reprezentacija u biciklizmu je u Bergen doputovala 18. rujna, no na putu do tamo im je izgubljena prtljaga, dio je bio pronađen prvi dan, a ostatak tek u četvrtak (21.09). Maja i Viktor su prvi dan u Bergenu iskoristili za trening. Zatim je uslijedio pregled staze kojim je zaključeno da je kružna ruta veoma brdovita i zahtjevna.

Profil staze za juniore:

Izvor: Bergen2017.no

Juniori su vozili ukupno 134 kilometara utrke. Novi svjetski prvak u juniorima postao je JOHANSEN Julius iz Danske, a njegovo vrijeme iznosilo je 3 sata i 10 minuta. Drugi je kroz cilj prošao Talijan RASTELLI Luca, a za njim i njegov sunarodnjak GAZZOLI Michele. Viktor je u konkurenciji od 190 biciklista završio 82. Nastupile su 63 različite države. Prosječna brzina utrke, odnosno pobjednika, iznosila je 42 km/h.

Profil staze za juniorke:
Izvor: Bergen2017.no
Juniorke su vozile 77 kilometara dugu stazu. Prva u kategoriji juniorki bila je Talijanka PIRRONE Elena, koja je stazu odvozila za samo 2 sata i 6 minuta. Druga je bila domaća predstavnica JORGENSEN Emma Cecilie Norsgaard, dok je treća sunarodnjakinja Elene bila PATERNOSTER Letizia s 12 sekundi zaostatka. Maja Perinović je utrku završila kao 45. od ukupno 92 predstavnice. Nastupile su 38. nacije. Prosječna brzina Talijanke bila je 36 km/h. Hrvatska u kategoriji elite i U23 nije imala svojih predstavnika.
Peter Sagan je treći put zaredom postao svjetski prvak u 270 kilometara dugoj utrci. Drugi je bio Aleksander Kristoff, koji je ujedno Norvežanin te mu je naslov svjetskog prvaka izmakao za svega nekoliko sekundi u završnom sprintu. MATTHEWS Michael iz Australije bio je brončani.
Fotografija Hrvatski biciklistički savez - Croatian cycling federation

Foto: Fotografija Hrvatski biciklistički savez – Croatian cycling federation

U kategoriji elite žene nova prvakinja svijeta postala je Blaak Chantal iz Nizozemske, druga je bila Garfoot Katrin iz Australije, a treća je bila DIDERIKSEN Amalie iz Danske.
Hrvatsku reprezentaciju u Norveškoj primio je i naš veleposlanik Hrvoje Marušić, a reprezentacija se zahvaljuje Tomislavu Jajčinoviću na pomoći te svim ostalim Hrvatima koji su ih došli bodriti.
Fotografija Hrvatski biciklistički savez - Croatian cycling federation.

Fotografija Hrvatski biciklistički savez – Croatian cycling federation

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.