Hrvatska biljarska reprezentacija 5. u Europi!

Hrvatska biljarska reprezentacija 5. u Europi!

Taiwanese Passion for Pool / Facebook

Hrvatska biljarska  reprezentacija završila je svoj nastup na europskom prvenstvu osvojivši visoko 5. mjesto.

Vrhunskom pobjedničkom nizu Hrvatske u kojem su redom padale Grčka, Njemačka, Italija, na put je stala ponajbolja momčad prvenstva – Austrija, rezultatom 0:3. Bez obzira na rezultate, naš borbeni trojac u sva tri meča prikazao je igru vrijednu medalje za koju se borio.

Tomislav Šušić je u disciplini 8ball poražen sa 4:8 od Maximiliana Lechnera, dok je u disciplini 9ball pobjedu rezultatom 5:9 odnio trenutni svjetski prvak Albin Ouschan protiv našeg Ivice Putnika. Disciplina 10ball u kojoj se borio naš mladi četverostruki prvak države Roberto Bartol otišla je takoder na stranu austrijanca po imenu Mario He, rezultatom 5:8.

Treba još jednom čestitati našoj reprezentaciji na vrhunskom uspjehu i osvojenom 5. mjestu, pogotovo jer se radi o jednom od sportova koji, prema samoj konkurenciji igrača s obzirom na njihovu natjecateljsku spremu i vještine, spada u sami vrh te ‘piramide’.

Europsko prvenstvo u Portugalu za naše dečke je nažalost završilo, ali ne i cjelokupna priča. Naime, po samom završetku prvenstva (točnije 30. ožujka), na istom će se mjestu održati i Eurotour koji glasi kao natjecanje ‘višeg’ ranga od samog europskog prvenstva. U jednoj sezoni se održava 5 Eurotoura, kroz koje se igrači sa dobrim plasmanom na rang listi mogu kvalificirati i na svjetsko prvenstvo.

Još jednom, s(p)retno dečki!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.