Hrvatska biljarska reprezentacija otputovala na Cipar gdje u nedjelju počinje EP

Hrvatska biljarska reprezentacija otputovala na Cipar gdje u nedjelju počinje EP

Za Hrvatsku će nastupiti: Josip Šušnjara, Ivica Putnik, Marko Lišnić, Tomislav Šušić i Michel Bartol, Zrinka Antonijević i Eduard Karamatić

Tomislav Šušić/Foto Hrvatski biljarski savez

Hrvatska biljarska reprezentacija otputovala je na Europsko prvenstvo koje će se održati od 30. ožujka do 9. travnja u Kyreniji na sjevernom Cipru. Očekuje se nastup dvije stotine sportaša iz trideset i tri zemlje članice EPBF-a (Europskog biljarskog saveza) u narednih deset dana odlučit će o naslovima prvaka u četiri discipline pool biljara te tko će ponijeti naslov ekipnog prvaka Europe.

Za Hrvatsku će nastupiti: Josip Šušnjara, Ivica Putnik, Marko Lišnić, Tomislav Šušić i Michel Bartol u konkurenciji seniora. U konkurenciji žena za Hrvatsku će igrati Zrinka Antonijević dok će u kategoriji osoba u kolicima za Hrvatsku nastupiti Eduard Karamatić.

U subotu u večernjim satima slijedi ceremonija otvaranja i ždrijebovi disciplina dok natjecanja počinju u nedjelju od 9 sati. Prva disciplina na rasporedu je straight pool u kojoj će nastupiti: Šušnjara, Lišnić, Putnik, Bartol kod seniora te Antonijević kod žena. Naslov prvaka brani Nizozemac Nick van den Berg koji je u finalu svladao Poljaka Tomasz Kaplana.

Početkom tjedna krenut će i ostale discipline (desetka, osmica, devetka i timsko) tako da hrvatske reprezentativce očekuje iznimno naporan raspored.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.