Hrvatska biljarska reprezentacija protiv Italije za četvrtfinale EP-a!

Hrvatska biljarska reprezentacija protiv Italije za četvrtfinale EP-a!

Danas naši momci će nastupiti protiv također neugodne momčadi Italije gdje ih pobjeda vodi izravno u četvrtfinale. Mečevi će započeti po našem vremenu u 19:00 sati.

Taiwanese Passion fot Pool / Facebook

Europsko prvenstvo u Portugalu održava se od 18. do 28. ožujka ove godine te će nakon tih 10 dana biti poznati pojedinačni prvaci Europe u 4 biljarske discipline (po redu se igraju: Straight, 10ball, 8ball i 9ball) u ženskoj, muškoj i ekipnoj kategoriji te igrača u kolicima.

Hrvatska biljarska reprezentacija danas je odigrala prve mečeve ekipnog prvenstva. Svaku reprezentaciju predstavljaju 3 igrača, u disciplinama 8ball, 9ball i 10ball te igraju protiv najboljih iz druge momčadi. Mečevi se odigravaju istovremeno, na tri stola jedan do drugog, i pobjeđuje ona ekipa koja prva ostvari dvije pobjede.

Prvu pobjedu Hrvatska je upisala protiv Grčke (2:1). Mečeve su pobijedili Tomislav Šušić protiv Georgea Antonakisa (8:2, disciplina 8ball) i Ivica Putnik protiv Antonios Kakarisa (9:7, disciplina 9ball), dok je mladi Roberto Bartol izgubio od najboljeg grčkog igrača Alexandera Kazakisa. (4:8, disciplina 10 ball). U sljedećem krugu naša reprezentacija se susrela s vrlo jakom Njemačkom, koja je ujedno i jedan od favorita za ekipni naslov Europe. Veliki prvi poen donio je Ivica Putnik pobjedom od 9:5 nad jednim od ikona europskog i svjetskog biljara Ralf Souquetom (36 puta europski i trostruki svjetski prvak), u disciplini 9ball.

Preostala dva meča bila su vrlo neizvjesna i vodile su se čvrste bitke na tim stolovima. Završni udarac izveo je Roberto Bartol u pomalo dramatičnom meču protiv Sebastiana Ludwiga, gdje su se štapovi “lomili” na 7:7. Naš reprezentativac iskoristio je grešku Nijemca te nemilosrdno zaredom pospremio sve kugle na stolu i time, zajedno sa Ivicom, približio Hrvatsku jedan korak bliže naslovu prvaka Europe. Meč Tomislava Šušića nije odigran do kraja jer je prolaz već bio osiguran.

Danas naši momci će nastupiti protiv također neugodne momčadi Italije gdje ih pobjeda vodi izravno u četvrtfinale. Mečevi će započeti po našem vremenu u 19:00 sati. U slučaju poraza, imat će još jednu šansu kroz sistem repasaža plasirati se u najboljih 8 reprezentacija Europe, a zatim u lov na medalje.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.