Hrvatska biljarska reprezentacija u četvrtfinalu europskog prvenstva!

Hrvatska biljarska reprezentacija u četvrtfinalu europskog prvenstva!

Hrvatska će se u društvu najboljih osam momčadi Europe boriti za svoju drugu medalju sa ekipnih prvenstava Europe (prva medalja - srebro, 2003., Poljska).

Taiwanese Passion for Pool / Facebook

Nakon uspješnog prvog dana ekipnog prvenstva Europe u biljaru, naš borbeni trojac nastavio je s pobjedničkim nizom. Ovoga puta pala je Italija, rezultatom 2:1 i time je osiguran direktan plasman u četvrtfinale.

Disciplinu 8ball odlično započinje Tomislav Šušić te ulazi u meč s ranim vodstvom od 2:0, ali potom njegov protivnik Daniele Corrieri preokreće i krajnjim rezultatom 3:8 osvaja prvi bod za Italiju. Na fronti discipline 9ball slavio je europski prvak iz 2008., Ivica Putnik, koji nastavkom sjajne forme i rezultatom 9:6 protiv Alessandra Veltria dovodi Hrvatsku u izjednačenje. ‘Točku na i’ stavio je mladi Roberto Bartol protiv Danilo Ciprianija u disciplini 10ball.

Pri rezultatu 7:5 u samoj završnici došlo je do prave male drame nakon što se bijela kugla zaustavila u nepovoljnoj poziciji za pogodak sljedeće kugle. Uslijedio je mogući ‘biti ili ne biti’ trenutak u kojem Roberto preskače bijelom preko druge kugle, poentira te privodi meč kraju za konačnu pobjedu Hrvatske rezultatom 2:1 i ulazak u četvrtfinale europskog prvenstva.

Mečevi četvrtfinala odigrat će se danas,  26. ožujka (u 18:30 po našem vremenu), kada će se Hrvatska u društvu najboljih osam momčadi Europe boriti za svoju drugu medalju s ekipnih prvenstava Europe (prva medalja – srebro, 2003., Poljska).

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.