Hrvatska – Brazil, Eduardo: Doći će najbliža obitelj i prijatelji, nisam ih pitao za koga će navijati

Hrvatska – Brazil, Eduardo: Doći će najbliža obitelj i prijatelji, nisam ih pitao za koga će navijati

- Brazil je favorit, ne samo protiv nas nego i za osvajanje Svjetskog prvenstva. No, to što su favoriti ne znači da ih ne možemo pobijediti, kaže Eduardo

Eduardo da Silva/Getty Images

Samo su dva dana ostala do početka svjetske smotre i susreta domaćina Brazila s Hrvatskom. U Sao Paulu, 12. lipnja, posebnu će pažnju s tribina dobiti hrvatski napadač Eduardo Alves da Silva.

– Doći će mi najbliža obitelj i prijatelji. Nisam ih pitao za koga će navijati, oni dolaze uživati u spektaklu otvaranja Svjetskog prvenstva. Nadam se da će navijati za nas, za Hrvatsku”, rekao je.

Kao rođeni Brazilac, Eduardo ima i brazilskog nogometnog uzora:

– Moj je idol bio, i još uvijek jest, Romario. Zbog njega sam gledao svaku utakmicu na televiziji, a uzor mi je posebno od Svjetskog prvenstva 1994. godine.

Hrvatska se marljivo pripremala za svoju “utakmicu godine”, kako je naziva Eduardo, i želi pokazati da je rad urodio plodom.

– Super se osjećam, nema pritiska. Što je utakmica bliža, to se više osjeća pozitivna nervoza, i svi jedva čekamo da utakmica počne, da nam bude lakše i da uživamo, konstatirao je jedan od izabranika Nike Kovača.

– Brazil je favorit, ne samo protiv nas nego i za osvajanje Svjetskog prvenstva. No, to što su favoriti ne znači da ih ne možemo pobijediti. Oni 80 godina nisu izgubili prvu utakmicu na svjetskim smotrama i to nam je veliki poticaj. Trebamo pokazati na terenu što možemo, a Hrvatska može iznenaditi, pogotovo ako mi prvi zabijemo. Tada bi Brazilu bilo vrlo teško vratiti se”, dodao je.

Hoće li Eduardo slaviti eventualni pogodak Brazilcima?

– Nije važno tko zabije, najvažnije je izboriti dobar rezultat. Nastup u skupini mogao bi nam uvelike ovisiti o načinu na koji odigramo prvi susret, zbog atmosfere unutar momčadi”, odgovorio je Eduardo.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.