HRVATSKA ĆE DANAS SAZNATI PROTIVNIKA U OSMINI FINALA

HRVATSKA ĆE DANAS SAZNATI PROTIVNIKA U OSMINI FINALA

Foto: www.fiba.com

Otkako su izvučene skupine za Eurobasket, 10. rujna podvučen je u svim planovima. Čak je i Aco Petrović nekoliko puta spomenuo da će to biti “dan D”. U kojemu Hrvatska treba biti najbolja, ne samo da bi prošla osminu finala, nego da bi uhvatila ritam jer iako o tome nitko ne govori, svi u našem stožeru vjeruju da se u Istanbulu mogu proći barem prve dvije prve stepenice.

Bit će 50:50 s kim god budemo igrali. I tako će to biti manje-više u svim parovima osmine finale. Osim što će onaj tko bude prvi u istanbulskoj skupini imati nešto lakši posao s Mađarima – kazao je Bojan Bogdanović.

Danas ćemo saznati tko će biti protivnik Hrvatske. Nije toliko komplicirano. Srbija igra s Belgijancima, koji su već ispali i tu treba očekivati pobjedu Srbije kojom bi mogla dobiti baš – Mađare u osmini finala. Rusija će igrati s Velikom Britanijom, a kako je izgledala do sada i s obzirom na to da su Belgijanci već ispali, ni tu ne treba očekivati ništa osim pobjede Rusije.

Ostaje susret Turske i Latvije. Pobjeda i jednima i drugima znači bijeg od Španjolske u osmini finala, što je iz perspektive obje reprezentacije puno prohodniji ždrijeb. I mi bismo da smo u njihovoj poziciji, razmišljali isto.

Pobjedi li Turska, onda će u osmini finala igrati protiv Hrvatske. Bude li slavila Latvija, onda će na vrhu, budu li slavili i Srbi i Rusi, biti krug te dvije reprezentacije i Latvije, u njemu su Srbi najbolji, drugi su Latvijci, a treći Rusi. S kojima bi tada igrala Hrvatska u osmini finala.

I što je između Turske i Rusije bolji ždrijeb za nas?

Ako govorimo o čistoj kvaliteti, onda je Turska bolji izbor.

Rusi nakon puno godina izgledaju kao momčad.

Bliži se ‘DAN D’ te nam preostaje jedino pričekati današnji rasplet prije 10.rujna.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.