Hrvatska centar kadetske judo elite

Hrvatska centar kadetske judo elite

U organizaciji hrvatskog judo saveza u Zagrebu 12. i 13. ožujka održat će se Europski kadetski kup.

Predsjednica Hrvatskog judo saveza Sandra Čorak, kometirala je cijeli događaj: “Čast nam je ugostiti toliki broj reprezentacija i judoka iz čitave Europe u Zagrebu. Iz godine u godinu jake reprezentacije prepoznaju kvalitetu koju nosi ovaj turnir i broj natjecatelja konstantno raste. Savez se također trudi da organizacija bude na nivou i da svi odnesu lijepa sjećanja iz Zagreba. Nadam se da će naši predstavnici potvrditi odličnu formu na početku sezone i nastaviti sa žetvom medalja kao što su to radili u Španjolskoj i Italiji proteklog mjeseca. Ovim putem im želim puno sportske sreće.”

Francuska, Rusija, Ukrajina i Gruzija samo su neke od zemalja koje će se predstaviti svoje snage. Najavljeno je ukupno 31 država koje će predstavljati 650 natjecatelja. Nalaze se tu i svjetski poznata imena poput predvodnice francuske reprezentacije, Lucie Décosse, osvajačice zlata na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.
Hrvatski će se predstavnici za svoju priliku na Europskom kadetskom kupu boriti u dvorani Sutinska Vrela.

Bit će to jedanaesto izdanje Kupa gdje će se u osam kategorija natjecati 63 kadeta i 28 kadetkinje. Lakša kategorija previđena je za subotu u 9 sati, dok je u 16 sati najavljeno svečano otvaranje. U nedjelju od 9 sati kreću eliminacijske borbe u težim kategorijama, a tek od 16 sati borbe za postolja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.