Hrvatska danas nastupa na Euru U-19 protiv Nizozemske

Hrvatska danas nastupa na Euru U-19 protiv Nizozemske

izbornik mladih nogometaša Ferdo Milin pred samu utakmicu i Europsko U-19 prvenstvo iznio svoja razmišljanja

Ferdo Milin

Svega dan uoči nastupa na Europskom prvenstvu U-19 koje se održava u Njemačkoj, pred utakmicu Hrvatske i Nizozemske, strateg na klupi naše mlade selekcije Ferdo Milin održao je konferenciju za medije na kojoj je iznio svoja razmišljanja i očekivanja uoči turnira – prenosi hns-cff.hr

Što se tiče otvarajućeg nastupa Hrvatske na prvenstvu, odnosno utakmice protiv Nizozemske u Ulmu u sklopu skupine B Europskog U-19 prvenstva Milin je rekao sljedeće:

“Raspoloženje je jako dobro. Pripremali smo se za prvu utakmicu s Nizozemskom i njihov tradicionalni sustav i nadam se da ćemo biti uspješni. Najbolja su im trojica igrača u napadu te treba paziti na njihovu brzinu i tehničke karakteristike. Međutim, nadam se da će se oni morati više baviti pitanjem kako zaustaviti nas nego mi njih. Svaki trener ima svoj koncept i vjeruje u dobar rezultat, a utakmica traje 90 minuta i treba znati reagirati na pravi način na sve dobro i loše što se može dogoditi”.

O pritisku uoči turnira kazao je:

“Vidi se da postoji određena nervoza, no pokušavam se potruditi da igrači budu mirni, da shvate da je to samo jedna utakmica u nizu u njihovim karijerama, da igramo nogomet i ne opterećujemo se.”

Što se uigranosti momčadi tiče, izbornik Milin je istaknuo:

“Tajna je bila u uigranosti momčadi, imali smo igrače iz istog kluba, što sada u Njemačkoj neće biti slučaj zbog Dinamove borbe u Ligi prvaka i njihove potrebe za tim kvalitetnim pojedincima.”

O ciljevima na Euru je rekao:

“Nadamo se ući među pet najboljih, koji će ići na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji. Glavni su favoriti Francuzi i Englezi. Uopće ne razmišljamo o tituli, samo razmišljamo kako da nam momčad najbolje reagira na terenu i napravi pozitivan rezultat u prvoj idućoj utakmici.”

Te je za kraj prokomentirao kako ga se dojmio Ulm, grad domaćin:

“Bio sam s Hajdukom u Ulmu prije 20 godina i jako mi se sviđa, a svima nam se u momčadi sviđa trening-centar. Grad ćemo posjetiti u slobodne dane.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.