Hrvatska danas protiv Slovenije

Hrvatska danas protiv Slovenije

Hrvatski hokejaši danas igraju prijateljsku utakmicu protiv Slovenije...

Hrvatska hokejaška reprezentacija/Iwww.hshl.hr/Igor Kralj

Hrvatski hokejaši ušli su u završnicu priprema za Svjetsko prvenstvo Divizije I skupine B. Danas će u 19 sati igrati pripremni dvoboj protiv Slovenije u Domu sportova.

Izbornik Don MacLean je izjavio: “Zadovoljan sam pripremama, napredovali smo. Nekoliko igrača je sezonu provelo u slabijim ligama i bilo je potrebno izbalansirati momčad. Vidjet ćemo protiv Slovenije koliko smo to postigli, a onda ću odabrati konačan popis igrača za Svjetsko prvenstvo.”

Nedavno su se pripremama priključili Kostović, Perkovich, Martinović, Sertich, Waugh, Kinasewich i Murray, a ovih dana dolazi i MacAulay. Zbog ozljeda na Svjetskom prvenstvu neće biti Ouzasa i Naglicha, a legendarni Joel Prpic ima poslovnih obveza.

Sertich misli: “Vidim da je bilo promjena u dvorani nakon mog odlaska iz Medveščaka. Svlačionice su sjajne. No, nije se promijenio osjećaj igranja za Medveščak i Hrvatsku. Sretan sam jer sam opet u Zagrebu. Malo sam se kasnije priključio, ali održavao sam formu individualnim treninzima. Mislim da imamo dobru momčad, a pred nama je još tjedan dana u kojima želimo postati savršeni. Imamo samopouzdanja i velike ambicije na Svjetskom prvenstvu.”

Današnja utakmica bit će vrlo zanimljiva. Hrvatska ima vjerojatno najkvalitetniju reprezentaciju svih vremena, a Slovenci će doći s igračima koji su prije nešto više od godinu dana igrali u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Sočiju. U sastavu Slovenije je nekadašnji ljubimac zagrebačke publike Robert Kristan, a tu su još bivši igrači Medveščaka Krošelj i Rodman.

MacLean je najavio utakmicu: “Slovenija ima iznimno kvalitetnu i iskusnu momčad. Naravno da uvijek očekujemo pobjedu, ali meni je danas najvažnije da dobro odigramo i isprobamo sustav koji smo pripremali ovih nekoliko tjedana. Zanima me koliko su igrači spremni i kako se slažu u igri. Pokušat ću dati priliku svim igračima.”

Tomljenović je izjavio: “Nadam se da će doći mnogo navijača. To bi nam mnogo značilo jer ih u Eindhovenu neće biti. Moći će vidjeti jako zanimljivu pripremnu utakmicu. Slovenija je vrlo kvalitetna i ovo će biti dobra provjera. Ako odigramo dobro nemamo straha oko rezultata na Svjetskom prvenstvu.”

Svjetsko prvenstvo igra se od 13. do 19. travnja, a hrvatski protivnici su Velika Britanija, Nizozemska, Litva, Estonija i Južna Koreja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.