Hrvatska dobila domaćinstvo Svjetskog juniorskog prvenstva u judu

Hrvatska dobila domaćinstvo Svjetskog juniorskog prvenstva u judu

Nakon sportskih uspjeha na Europskom prvenstvu u Poljskoj, stigla je još jedna velika vijest za hrvatski judo. Međunarodna judo federacija (IJF) odlučila je kako će domaćin Svjetskog juniorskog prvenstvo u listopadu 2017. godine biti Zagreb.

Prvenstvo se trebalo održati u Sjevernoj Koreji, međutim zbog nestabilne političke situacije u tom dijelu svijeta, ali i niza drugih problema, Izvršni odbor IJF-a donio je odluku da se prvenstvo odgađa do trenutka u kojem politička situacija na međunarodnoj razini, kao i svi drugi organizacijski uvjeti ne budu u potpunosti zadovoljeni. Kao novi domaćin izabran je Zagreb.

Niz nacionalnih saveza kao i pojedinaca, zabrinutih oko situacije u Sjevernoj Koreji su otkazali nastup, a drugi su izrazili veliku zabrinutost oko sudjelovanja njihovih natjecatelja na prvenstvu. Zbog toga je kao novi domaćin Svjetskog juniorskog judo prvenstva, u listopadu 2017. izabran Zagreb.

Potvrda je to odlične organizacije velikih događanja poput Grand Prixa, Europskog kadetskog kupa, Europskog seniorskog kupa, Judo festivala, Europskog veteranskog prvenstva, znanstvenih judo konferencija i drugih događanja.

Za ambasadoricu Svjetskog juniorskog prvenstva u Zagrebu odabrana je najuspješnija hrvatska judašica, Barbara Matić.

Osim što je nedavno osvojila svoju drugu europsku broncu u seniorskoj konkurenciji (2014, 2017), 22-godišnja Matić je dvostruka svjetska juniorska prvakinja svijeta (2013, 2014.), europska juniorska prvakinja (2013), europska viceprvakinja u konkurenciji juniorki (2012, 2014.) te mlađih seniorki (2012), osvajačica europske juniorske bronce (2011), europska kadetska prvakinja (2010) te, osvajačica svjetske kadetske bronce (2009).

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.